avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea

Evacuarea chiriasului cu contract de inchiriere valabil, s-a admis evacuarea in prima instanta.
Calea de atac este apelul sau recursul??
Unde scrie asta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: decarrera_ro , utilizator 23:56, 1 Aprilie 2011
urmatoarea cale de atac este apelul. a se vedea codul de procedura penala.
diana1sefa a scris:

a se vedea codul de procedura penala.

Si dupa ce vede Codul de procedura penala, sa il citeasca si pe cel de procedura civila, sau e suficient?
In Codul de procedura penala. Mai precis art. 282 ind.1 mentioneaza in clar care sunt hotararile judecatoresti care nu sunt supuse caii de atac a apelului. Daca evacuarea a fost intr-un litigiu comercial, hotararea are doar calea de atac a recursului. Daca proprietarul si chiriasul sunt persoane fizice si litigiul a fost unul civil, hotararea este atacabila cu apel.

Succes!
Imi cer scuze, am scris din gresala art. 282 ind.1 Cod proc.penala; corect este Cod procedura civila :)
Art 282 ind 1 C.proc civ " nu sunt supuse apelului..... si litigiile ar caror obiect are o valoare de pana la 100 000 de lei inclusiv" - se poate spune ca evacuarea se incadreaza aici, si se ia in calcul chiria pe o anumita perioada ca si valoare a litigiului??

Alte discuții în legătură

Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mita1978 mita1978 Detin un teren intravilan pentru care am platit impozit in ultimii 20 de ani -lucru dovedit prin chitantele de la primarie _ darbpe care nu l.am lucrat eu ci o ... (vezi toată discuția)
Cale de atac. partaj aadynna aadynna faptul ca pe parcursul judecatii din suplimentul raportului de expertiza a rezultat valoarea imobilului peste 1 miliard ROL este de natura sa modifice calea de ... (vezi toată discuția)