avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cale de atac. partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cale de atac. partaj

faptul ca pe parcursul judecatii din suplimentul raportului de expertiza a rezultat valoarea imobilului peste 1 miliard ROL este de natura sa modifice calea de atac din recurs in apel sau ramane determinant doar momentul investirii instantei, cand valoarea obiectului este sub un miliard
multumesc pt opiniile dvs.
Cel mai recent răspuns: pltgeorge , utilizator 16:23, 21 Iunie 2009
Instanţa învestită potrivit dispoziţiilor referitoare la competenţa după valoarea obiectului cererii rămâne competentă să judece chiar dacă, ulterior învestirii, intervin modificări în ceea ce priveşte cuantumul valorii aceluiaşi obiect
la partaj bunuri comune, indiferent de valoarea obiectului instanta competenta este judecatoria
intrebarea mea e legata de calea de atac
daca initial valoarea e sub un miliard, iar prin supliment la expertiza valoarea depaseste un miliard......calificarea caii de atac este recurs sau apel
La partaj nu conteaza valoarea,deci va fi recurs!Oricum 100000 lei nu este o suma asa de importanta!!!!
art. 282 ind 1 cod procedura civila
Buna ziua,
Deci pana la urma care este calea de atac pentru valori mai mari de 100.000 RON?

Am urmatoarea speta, am mai publicat-o dar nu am primit nici un raspuns, poate ma ajutati:

S-a judecat la prima instanta (judecatorie) o cere de partaj. Una din parti a facut apel la tribunal in complet de 2 judecatori motivand ca aceasta este instanta competenta intrucat valoarea declarata de reclamant pentru bunul supus partajului a fost mai mare de 100.000 RON. Dupa hotararea instantei cealalta parte a facut recurs care a fost respins ca inadmisibil, dupa care a facut contestatie in anulare sustinand ca a doua instanta (de apel) nu avea competenta sa judece apelul. ci ca ar fi trebuie sa faca direct recurs.
Intrebare: 1) motivul posibil pentru care a fost respins ca inadmisibil recursul
2) era a doua instanta competenta sa judece apelul declarat impotriva hotararii primei instante, tinand cont de faptul ca valoarea era de peste 100.000 RON?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pot sã exercit recurs sau o altã cale extraordinarã de atac în situaþia prezentatã mai jos? ContSters22096 ContSters22096 un litigiu avand ca obiect o suma de bani de peste 200.000 ron. a fost judecat pe fond, paratul avand castig de cauza - este cauza pe vechiul cod de proc ... (vezi toată discuția)
Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune tudorioan tudorioan O speta care s-a judecat pe fond, s-a declarat apel si in cele din urma recurs la Curtea de Apel Ploiesti! Valoarea bunurilor in disputa (teren si casa de ... (vezi toată discuția)