avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recus dau apel?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recus dau apel?

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie :

Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- SECTIA COMERCIALA , iar litigiul este intre o persoana FIZICA si o persoana JURIDICA , urmatoarea cale de atac este :
APELUL ?
sau
RECURSUL?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:53, 8 Septembrie 2009
Userul este confuz, cred ca are probleme cu motivarea caii de atac in termen. Nu este contencios administrativ, va induce in eroare denumirea sectiei instantei. Reclamantului i s-a cerut sa-si timbreze la valoarea de peste 100.000,0 ron cererea de chemare in judecata ? Cererea in anularea unui act juridic nu este evaluabila in bani, de principiu. Daca instanta se considera sesizata in temeiul art. 2 alin. (1) lit. "a", teza a II-a C.proc.civ., plecati de acolo cu recurs. Anterior introducerii cererii de chemare in judecata reclamantul a realizat procedura concilierii directe prevazute de art. 720 indice 1 C.proc.civ. ?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Gabriel Stelea, Avocat
Calea de atac este apelul pentru valoarea litigiului peste 1 miliard.
Daca nu sunteti sigur si nu v-am lamurit, declarati calea de atac pe care o scrie judecatorul in sentinta si aveti grija sa motivati in 15 de zile de la comunicare.
Pentru dl.Ene Sorin cu respect:
Initiatorul a scris ca este vorba de un litigiu ce are ca obiect o suma de peste 100.000 ron si prima instanta este Tribunalul- sectia comerciala.
Peste 100.000 ron fac, din cate stiu eu, peste 1 miliard rol si atunci care este calea de atac a hotararii data in aceasta speta?
Nu m-am mai uitat pe explicatiile pe care le-a dat ulterior si unde arata ca de fapt speta este altfel, eu i-am raspuns pe speta initiala
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac. partaj aadynna aadynna faptul ca pe parcursul judecatii din suplimentul raportului de expertiza a rezultat valoarea imobilului peste 1 miliard ROL este de natura sa modifice calea de ... (vezi toată discuția)
Art . 282 indic. 1 cod pr. civ. ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati , lamurindu-ma care dintre urmatoarele acte pot fi cuprinse in CATEGORIA : \" HOTARIRI ALE AUTORITATILOR ADMINISTRATIEI PUBLICE CU ... (vezi toată discuția)
Evacuarea decarrera_ro decarrera_ro Evacuarea chiriasului cu contract de inchiriere valabil, s-a admis evacuarea in prima instanta. Calea de atac este apelul sau recursul?? Unde scrie ... (vezi toată discuția)