avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avem drept la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avem drept la mostenire?

Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre timp?
Cel mai recent răspuns: bea1980 , utilizator 19:47, 23 Mai 2010
da, aveti dreptul la mostenirea tatalui chiar daca acesta s-a recasatorit si chiar daca mai are si alti copii.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
Costel DRAGOMIR, Avocat
Buna ziua.
Da, dvs. in calitate de fiica il mosteniti pe tatal dvs, chiar daca acesta s-a recasatorit. De fapt, dvs. veti veni la mostenire in concurs cu sotia sa (actuala) si ceilalti eventuali copii ai lor (fratii "vitregi").
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
Paula Tudor, Consilier juridic
Copii mostenesc parintii indiferent daca sunt din aceeasi
casatorie sau casatorii diferite.
Il mosteniti pe tata indiferent daca s-a recasatorit sau nu
si indiferente daca a mai facut si alti copii sau nu.
Mostenirea legala are ca temei legatura de sange dintre defunct si mostenitori, fie ca acesteia sunt descendenti directi (copii), ascendenti si colaterali privilegiati (parintii defunctului si fratii si surorile defunctului si descendentii acestora), ascendenti ordinari(bunicii, strabunicii), colaterali ordinari (unchi, matusi, veri primari).
In situatia in care este vorba de tatal dvs, chiar daca casatoria dintre acesta si mama dvs a fost desfacuta, iar tatal dvs s-a recasatorit, drept la mostenire vor avea atat copii din prima casatorie, cat si copii din a doua casatorie, daca exista.
La mostenire vine si sotul supravietuitor, respectiv cea de-a doua sotie a tatalui dvs daca este in viata la momentul decesului acestuia.
Buna seara,mersi mult pentru raspunsuri;in cazul nostru tatal meu are o garsoniera ,un apartament,un AF si o asigurare de viata,inainte de a se recasatori lucrurile erau simple acum insa au inceput sa se tulbure un pic....tatal meu nu are alti copii insa noua sotie sustine ca ar avea un testament sau ceva asemanator in care toate bunurile sunt pentru ea;se poate face asa ceva?

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)