avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avem drept la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avem drept la mostenire?

Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre timp?
Cel mai recent răspuns: bea1980 , utilizator 19:47, 23 Mai 2010
Orice act ar face in favoarea actualei sotii se poate ataca de catre dvs.
Sunteti mostenitor rezervatar.

Chiar daca i-a facut testament, nu o lasati sa va intimideze, pt ca puteti sa il atacati si sa castigati lejer, pt ca legea e in favoarea dvs.
in cazul in care tatal dvs decedeaza si lasa un testament in favoarea sotului supravietuitor, dvs veti putea solicita reductiunea acelui testament in termen de 3 ani de la data decesului defunctului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)