avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale TAXARE INVERSA!!!!!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

TAXARE INVERSA!!!!!!!!!!!!!!!!

Buna ziua,

Hristos a inviat!!!

Ma confrunt cu o dilema destul de mare legate de TAXAREA INVERSA.Firma mea are ca obiect principal de activitate CAEN 4531. Conform OMF 155 din feb2007 la lucrarile de prestari servicii trebuie sa aplic taxarea inversa.Problema mea este ca eu la o prestare de serviciu (in cazul meu lucrari instalatii electrice) folosesc niste materiale pe care le cumpar cu TVA si nu imi convine sa le introduc in prestarea de serviciu deoarece o sa fiu pus in situatia sa cer returnare de TVA de la stat( si stiti prea bine cat de costisitoare e procedura de recuperare).

As vrea sa ma sfatuiti si pe mine cum sa procedez.O modalitate la care m-am gandit eu ar fi sa fac 2 facturi una pentru materiale care sa fie cu TVA si una pentru manopara la care sa aplic TAXAREA INVERSA. Aceasta modalitate ingreunaeaza relatiile cu clientii.Plus ca valoarea contractului se stabileste inainte de inceperea lucrarii si eu nu stiu cu precizie ce cantitate de materiale va intra cu exactitate si de aceea nu pot stipula in contract de la bun inceput valoarea materialelor si valoarea manoperei.

Mie nu-mi este foarte clar ce inseamna o prestare de serviciu.Nu am gasit nicaieri o definitie care sa ma lamureasca daca inseamna doar manopera sau manopera+materiale.

Va rog sa ma indrumati in rezolvarea acestei probleme si sa-mi oferiti si alte modalitati.

Cu stima,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: specgogu , utilizator 23:06, 7 Octombrie 2007
vezi intai in codul fiscal daca activitatea ta intra la taxare inversa, pt. ca nu toate trestarile sunt incluse la astfel de prestare:O
Poti face facturi separate, daca e cazul, una pt. vanzari si una pt. servicii;)
~ Conținut șters la cerere ~
si nu-l mai poti da o data:-/
Buna ziua tuturor!!!!!
Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg urmatorul lucru: am caen 4531 care se incadreaza la taxare inversa. problema mea este urmatoarea: acest caen este pe certificatul de inmatriculare iar eu nu inteleg daca fac taxare inversa doar la aceasta activitate desi in statut mai am caen care este trecut la taxare inversa.
In speranta ca am reusit sa explic cum trebuie problema mea, va multumesc mult de tot pentru ajutor si intelegere!
Cu tot respectul,
(3) In intelesul prezentului titlu prin cladire se intelege orice constructie legata nemijlocit de sol avand una sau mai multe incaperi si care serveste la adapostirea de oameni, de animale si/sau de bunuri mobile corporale. Prevederile art. 160¹ se aplica numai pentru livrarea ca atare a unei cladiri sau a unei parti de cladire, dar nu se aplica pentru contractele de constructii-montaj avand ca obiect construirea unei cladiri sau a unei parti de cladire care se considera prestari de servicii.

... deci nu se incadreaza la taxare inversa din ce inteleg eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa??!! nbck nbck Buna ziua, Hristos a inviat!!! Ma confrunt cu o dilema destul de mare legate de TAXAREA INVERSA.Firma mea are ca obiect principal de activitate CAEN ... (vezi toată discuția)
Contabilitate: aplicarea masurilor de simplificare privind tva in cazul lucrarilor de constructii-montaj mircea bratu mircea bratu Conf art 160 alin (2) lit c) Cod fiscal, se spune ca pentru lucrarile de constructii-montaj, definite prin normele de plicare, intarite prin OMF 155 / ... (vezi toată discuția)
Inchirieri utilaje bucur_marcela bucur_marcela VA ROG DACA SE POATE SA IMI SPUNETI CARE ESTE LEGEA PENTRU INCHIRIERI UTILAJE CU TAXARE INVERSA/MAI EXACT DACA PTR INCHIRIERI DACA AU SAU NU TAXARE INVERSA (vezi toată discuția)