avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raspuns privitor la dobanda
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raspuns privitor la dobanda

Am inaintat BRD o cerere in care cer lamuriri privind modul cum BRD stabileste procentul de dobanda introdus in calculul contractului meu de credit in RON.
Am primit acest raspuns:

BRD isi rezerva dreptul de a indexa procentul de dobanda in functie de costurile resurselor sale (potrivit contractului de credit).

Credeti ca poate fi denuntat ca o clauza abuziva? Pot reclama acest fapt la Protectia consumatorului sau alt demers pentru a obtine : o scadere a procentului de dobanda (acum 18,5%)

Cel mai recent răspuns: ContSters135221 , utilizator 17:04, 19 Mai 2010
Sunt esentiale clauzele stipulate in contractul de credit, care ar trebui analizat inainte de orice demers juridic. Insa, la prima vedere, da, ati putea invoca nulitatea clauzelor privitoare la dobanda,
Si, da, puteti sesiza ANPC-ul.
Sansele modificarii cuantumului dobanzii depind de clauzele contractuale, precum si de modificarile ce au fost operate de banca cu privire la dobanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat. ionut1308 ionut1308 Sunt posesorul unui credit imobiliar din 2006, credit care are o singura clauza privind modificarea dobanzii, si anume> Conform articolului 6 punctul 6.1. ... (vezi toată discuția)
Dobanda marita abuziv (?) relu69 relu69 Sunt administratorul unei societati comerciale care a contractat un credit ipotecar pentru a achizitiona un imobil in valoare de 140.000 EUR. In contract e ... (vezi toată discuția)
Banca isi rezerva dreptul sa modifice dobanda catalinn008 catalinn008 Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un credit contractat la OTP in 2006. Modul de calcul al dobanzii inscris in contract este LIBOR + 5,5%. LIBOR a ... (vezi toată discuția)