Sunt administratorul unei societati comerciale care a contractat un credit ipotecar pentru a achizitiona un imobil in valoare de 140.000 EUR. In contract e stipulat dobanda variabila EURIBOR 6m+4.5%, minim 9.5%. Recalcularea dobanzii de face la fiecare 6 luni. De asemenea, e stipulat ca, in functie de conditiile pietei, banca poate modifica unilaterar dobanda.
In 2008, banca mi-a modificat unilaterara dobanda la EURIBOR+7.5. In notificare, au uitat sa specifice si un minim. Nu exista nici un act semnat, nici un scadentar noi primit. De-a lungul anului 2009, banca a "uitat" sa scada dobanda la fiecare 6 luni.
Trei intrebari am:
1. Creditul fiind contractat pe firma, clauza de modificare unilaterala a dobanzii poate fi considerata abuziva ?
2. Carei institutii m-as putea adresa ?
3. Pot fi considerat "consumator" in relatia cu banca ? (pentru a fi protejat de OUG 174/2008)
Daca considerati ca aveti dreptate si nu apreciati ca trebuie sa analizeze un avocat actele va puteti adresa instantei de judecata.
In mod unilateral nu se poate modifica o clauza contractuala,dar vedeti sa nu fie vorba de altceva.
Mergeti la banca si cereti lamuriri in baza unei cereri scrise.
In functie de temeiurile legale primite veti putea intelege care este situatia.
Notificare banca
mickelino
AM PRIMIT ACTUL ADITIONAL PENTRU CONSULTARE DIN PARTEA BANCII RBS UNDE AM UN CREDIT PT UZ PERSONAL FACUT IN ANUL 2007 IN MONEDA EUR .
MENTIONEZ CA INITIAL LA ... (vezi toată discuția)