avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dobanda marita abuziv (?)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dobanda marita abuziv (?)

Sunt administratorul unei societati comerciale care a contractat un credit ipotecar pentru a achizitiona un imobil in valoare de 140.000 EUR. In contract e stipulat dobanda variabila EURIBOR 6m+4.5%, minim 9.5%. Recalcularea dobanzii de face la fiecare 6 luni. De asemenea, e stipulat ca, in functie de conditiile pietei, banca poate modifica unilaterar dobanda.

In 2008, banca mi-a modificat unilaterara dobanda la EURIBOR+7.5. In notificare, au uitat sa specifice si un minim. Nu exista nici un act semnat, nici un scadentar noi primit. De-a lungul anului 2009, banca a "uitat" sa scada dobanda la fiecare 6 luni.

Trei intrebari am:
1. Creditul fiind contractat pe firma, clauza de modificare unilaterala a dobanzii poate fi considerata abuziva ?
2. Carei institutii m-as putea adresa ?
3. Pot fi considerat "consumator" in relatia cu banca ? (pentru a fi protejat de OUG 174/2008)

Cu multimiri
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:15, 11 Martie 2010
In baza documenteleor doveditoare sesizati oficial OPC
Din cate stiu, ANPC/OPC nu are autoritate asupra conflictelor dintre firme.
OPC se implica in situatia incalcarii/modificarii dispozitiilor contractual prevazute
Nu exista nimeni care ar putea sa-mi raspunda la cele trei intrebari ?
Daca considerati ca aveti dreptate si nu apreciati ca trebuie sa analizeze un avocat actele va puteti adresa instantei de judecata.
In mod unilateral nu se poate modifica o clauza contractuala,dar vedeti sa nu fie vorba de altceva.
Mergeti la banca si cereti lamuriri in baza unei cereri scrise.
In functie de temeiurile legale primite veti putea intelege care este situatia.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La decizia creditorului , dobanda nu scade chiar daca euribor la 6 luni a scazut jojogirl jojogirl Buna ziua , In contractul meu de credit la art.4 - Dobanda - este stipulata o clauza in care se mentiona ca \"la decizia creditorului , rata dobanzii va fi ... (vezi toată discuția)
Notificare banca mickelino mickelino AM PRIMIT ACTUL ADITIONAL PENTRU CONSULTARE DIN PARTEA BANCII RBS UNDE AM UN CREDIT PT UZ PERSONAL FACUT IN ANUL 2007 IN MONEDA EUR . MENTIONEZ CA INITIAL LA ... (vezi toată discuția)
Scaderea euribor 6m doar la decizia creditorului magda_puiu magda_puiu In 2007 an incheiat un contract de credit ipotecar cu Domenia Credit, pentru 25.000 eur. Rata dobanzii este variabila in functie de EURIBOR 6m, la care se ... (vezi toată discuția)