AM PRIMIT ACTUL ADITIONAL PENTRU CONSULTARE DIN PARTEA BANCII RBS UNDE AM UN CREDIT PT UZ PERSONAL FACUT IN ANUL 2007 IN MONEDA EUR .
MENTIONEZ CA INITIAL LA DATA ACORDARII IMPRUMUTULUI CONTRACTUL PREVEDEA UO DOBANDA ANUALA DE 7,5 % . LA DATA DE 16 SEPTEMBRIE 2008 BANCA DEJA MA INSTIINTA CA LA SOLDUL MEU DEBITOR SE VA APLICA O DOBANDA DE 9% DATORITA PIETII FINANCIARE.
ACUM PRIMESC UN ACT ADITIONAL CARE PE LANGA EURIBOR 12 DE 1.28 SE ADAUGA O ASA ZISA MARJA A BANCII DE 7.72 SI ASTFEL CICA S-AR MENTINE 9% DOBANDA ACTUALA . DAR LA ANU CAND EURIBOR VA FI 4.5 - SA SPUNEM - CAT VA FI DOBANDA?? VA ROG DACA MA PUTEITI AJUTA CUM SE COMPUNE O NOTIFICARE SI CAM CE AS MAI PUTEA CERE CA SA POT MACAR SA PASTREZ O RATA A DOBANZII MACAR CA CEA ACTUALA
Modelele de notificari propuse anterior sunt realizate pe spetele specifice fiecarei banci comerciale si cu particularitatile fiecarui contract de imprumut contestat. Dobanda pentru creditul contractat se calculeaza ca suma a doi parametrii: referinta EURIBOR (1M, 3M, 6M, 12M) la care se adauga marja bancii (fixa pe intreaga perioada de creditare). Intrucat aceasta referinta se modifica la fiecare perioada in functie de care este exprimata, in mod implicit si rata dobanzii creditului se va modifica. Asadar, dvs, nu va poate garanta nimeni ca, pana la rambursarea integrala a creditului aceasta referinta nu creste de 4 sau 5 ori fata de momentul contractarii creditului. Ceea ce trebuie sa urmariti dvs este ca banca sa nu modifice marja de-a lungul perioadei de creditare.
Nu prea aveti ce cere bancii, in sensul de a va mentine dobanda creditului la nivelul inregistrat acum. #-o