avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare banca

AM PRIMIT ACTUL ADITIONAL PENTRU CONSULTARE DIN PARTEA BANCII RBS UNDE AM UN CREDIT PT UZ PERSONAL FACUT IN ANUL 2007 IN MONEDA EUR .
MENTIONEZ CA INITIAL LA DATA ACORDARII IMPRUMUTULUI CONTRACTUL PREVEDEA UO DOBANDA ANUALA DE 7,5 % . LA DATA DE 16 SEPTEMBRIE 2008 BANCA DEJA MA INSTIINTA CA LA SOLDUL MEU DEBITOR SE VA APLICA O DOBANDA DE 9% DATORITA PIETII FINANCIARE.
ACUM PRIMESC UN ACT ADITIONAL CARE PE LANGA EURIBOR 12 DE 1.28 SE ADAUGA O ASA ZISA MARJA A BANCII DE 7.72 SI ASTFEL CICA S-AR MENTINE 9% DOBANDA ACTUALA . DAR LA ANU CAND EURIBOR VA FI 4.5 - SA SPUNEM - CAT VA FI DOBANDA?? VA ROG DACA MA PUTEITI AJUTA CUM SE COMPUNE O NOTIFICARE SI CAM CE AS MAI PUTEA CERE CA SA POT MACAR SA PASTREZ O RATA A DOBANZII MACAR CA CEA ACTUALA
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 22:49, 11 Octombrie 2010
Stimate domn,

Modelele de notificari propuse anterior sunt realizate pe spetele specifice fiecarei banci comerciale si cu particularitatile fiecarui contract de imprumut contestat. Dobanda pentru creditul contractat se calculeaza ca suma a doi parametrii: referinta EURIBOR (1M, 3M, 6M, 12M) la care se adauga marja bancii (fixa pe intreaga perioada de creditare). Intrucat aceasta referinta se modifica la fiecare perioada in functie de care este exprimata, in mod implicit si rata dobanzii creditului se va modifica. Asadar, dvs, nu va poate garanta nimeni ca, pana la rambursarea integrala a creditului aceasta referinta nu creste de 4 sau 5 ori fata de momentul contractarii creditului. Ceea ce trebuie sa urmariti dvs este ca banca sa nu modifice marja de-a lungul perioadei de creditare.
Nu prea aveti ce cere bancii, in sensul de a va mentine dobanda creditului la nivelul inregistrat acum. #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 - modificarea contractelor de credit raria raria Buna ziua! Am facut o notificare la banca in termenul legal pentru ca intr-un articol din AA in care sunt informata de modul de calcul al dobanzii mi se spune ... (vezi toată discuția)
Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Imi cer scuze. Nu am fost destul de explicit. Comletez: Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe :O) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: ... (vezi toată discuția)
Dobanda fixa sau nu? radu1984 radu1984 Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 2008 cu dobanda 3.99% p.a. Nu este specificat ca in alte contracte: 3.99% p.a. - dobanda fixa Am ... (vezi toată discuția)