avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furt intre soti

mia luat sotia masina inscrisa pe numele meu dobindita inpreuna si nu imi mai da voie sa o folosesc.am facut o plingere la politie pe art 210 .cum pot sa fac sa pot sa o folosesc si eu ?
Stiti care este faza tare?Poate fi acuzat de talharie...daca foloseste violenta... Daca o sustrage fara sa o agreseze discutiile pot fi altele.
Si in caz de furt pe art 210 c. pen. nu prea sunt probleme...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu este recomandat sa recurgeti la forta intrucat va ingreunati situatia.
Masina chiar daca este inscrisa pe numele dumneavoastra dar dobandita impreuna cu sotia poate fi utilizata de amandoi. Posesorul de fapt al masinii este prezumat ca o foloseste legal sotia sau dumneavoastra.
Politia chiar daca constata ca autoturismul este inmatriculat doar pe numele unuia dintre soti nu poate retine infractiunea de furt in sarcina celuilalt sot decat in situatia in care in urma unui proces de partajare a bunurilor instanta stabileste dreptul de proprietate asupra bunului doar unuia dintre soti.
eu am incercat sa ma inteleg cu ea pina la divort sa o falosim amindoi dar nu se intelege zice ca a cumparato ea dar eu am dat 2500 euro pe masina si numai 1000 au fost pusi de ea
pai problema e ca nu ma lasa sa o folosesc si eu.nu trebuie ca ea sa bage divort si partaj ca sa se poata folosi de ea si de celelalte lucruri care sint toate pe numele meu.trebuie sa bag eu divort sa ma pot folosi de bunurile mele?
Trebuie sa deschideti proces de partaj.Incercati sa consultati un avocat pt ca nu ajungeti nicaieri daca actionati cu sfidarea legii penale.
Trebuie sa stiti exact ce drepturi aveti.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)
Bunurile comune realizate in timpul casatoriei vacarus catalin vacarus catalin bunurile comune realizate in timpul casatoriei pot fi luate de una dintre parti abuziv inainte de partaj?. chiar daca e bun comun eu nu pot folosi masina pt ... (vezi toată discuția)