avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... creante fiscale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

creante fiscale

art. 176 al. 6 din OG 92/2003 are aplicabilitate si pt AF (IF) radiate?

art. 176 al. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala prevede :
" Creantele fiscale datorate de debitori, persoane juridice, radiati din registrul comertului, se scad din evidenta analitica pe platitor dupa radiere...."
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
aadynna, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 08:32, 21 Mai 2010
evident..din moment ce numai are pe cine urmari.. dar ptr a se face radierea eu stiu ca trebuie achitate mai intai respectivele creante
dar AF (IF) nu este persoana juridica...in aceste conditii se aplica art. 176 al.6?
nu se aplica, IF-urile nu au personalitate juridica.

banuiesc ca a fost radiat conform OUG 44/2008, intrucat nu s-au reautorizat la Registrul Comertului.

datoria catre fisc este pe cod fiscal? adica tva, amenzi, etc etc sau este pe CNP-ul mebrilor IF-ului?
este calculat TVA-ul pe IF, dar obligatia de plata este stabilita pe CNP-ul membrilor
nu se poate.

tva de plata este pe CIF-ul IF-ului.

impozitul pe venit este stabilit pe CNP.

Alte discuții în legătură

Pfa radiata din registrul comertului Flori14 Flori14 O persoana fizica autorizata careia i s-a atribut un CUI si un F (nr. de ordine in registrul comertului) si care ulterior a fost radiata din registrul ... (vezi toată discuția)
Firma radiata, datorii la stat. Tiffany Tiffany Buna ziua, Va relatez mai jos o situatie si as dori sa ma ajutati cu un raspuns: Am avut un srl. Din cauza ca nu stiu ce bilanturi din 2005 cica nu au fi ... (vezi toată discuția)
Dificultate raspundere fiscala-expert contabil platitor de tva zaharia daniela zaharia daniela in interpretarea legislatiei fiscale, cunoscatorii se pot preleva de ambiguitatea acesteia. In speta birourile expertilor contabili autorizati, in baza ... (vezi toată discuția)