avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare judecãtoreascã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare judecãtoreascã

Va rog frumos cine mă poate clarifica intr-o problemă cu referire la o executare judecătorească. În luna Mai 2006 am contactat un Executor judecătoresc pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească printr-o executare judecătorească. Am, depus respectivului executor documentele solicitate, o sumă de bani drept avans onorariu, şi mi s-a spus să aştept acasă până mă va contacta. În tot acest timp văzând că nu sunt contactat, am încercat să iau legătura cu acesta telefonic însă fără succes, acesta nu răspundea la apeluri şi la mesajele lăsate. Ce ar trebui să fac pentru a putea finaliza respectiva executare, deoarece eu sunt proprietarul unor terenuri de la finalizarea unor procesuri de moştenire, însă nu mă pot bucura de acest drept, deoarece persoanele cu care m-am judecat folosesc în continuare suprafeţele respective, eu încercând pe cale amiabilă să intru în posesia terenurilor respective, însă am fost ameninţat că voi fii omorât etc. drept pentru care am apelat la respectivul executor, însă în cadrul Judecătoriei unde s-a judecat dosarul se întâmplă lucruri foarte curioase, eu locuind în altă localitate faţă de locul unde este litigiul. Vă multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: nelush , utilizator 08:44, 16 Aprilie 2007
cel mai bine ar fi sa mergi personal la executor , sa ceri dosarul de executare si sa vezi cu ochii tai ce acte de executare a facut acest executor. probabil ca niciun act, altfel aflai ceva.
apoi lasa i o adresa prin care insisti in executarea inceputa, avertizindu-l ca daca nu-si indeplineste obligatiile conform codului de procedura civila, conform contractului incheiat cu tine si conform obligatiilor stabilite de legii 188/2000 si a regulamentului de aplicare a legii 188, te vei adresa camerei executorilor judecatoresti, instantei de executare si vei formula si plingere penala pt. abuz in serviciu.(cam dur, da' astia doar asa fac treaba, mai ales cind "reprezinta" interesele celeilalte parti).
succes!
Aveţi perfectă dreptate, dar tocmai aici este problema. am aflat după încheierea contractului cu executorul judecătoresc, că soţia acestuia este colegă cu avocata împotriva căreia am sesizat Baroul de Avocaţi, şi mi-e teamă că dacă voi sesiza Baroul executorilor Judecătoreşti mă voi afla în aceeaşi situaţie cu sesizarea către Baroul de Avocaţi. mai mult eu locuind în Braşov, iar executarea trebuie efectuată undeva într-o localitate din Moldova, este destul de greu de urmărit modul în care se efectuează, şi practic avocata împotriva căreia am sesizat Baroul m-a ,, ameninţat ,, că atâtat timp cât voi mai avea ceva pe la Judecătoria unde aceasta activează nu voi mai rezolva nimic, drept pentru care în perioada 2003 - 2005 am pierdut cîteva acţiuni la respectiva instanţă şi am fost abuzat şi insultat de către REPREZENTANTA Parchetului, ajungând în această situaţia pe care am prezentat-o. Tocmai de aceea după efectuarea respectivei executări judecătoreşti sunt nevoit să mai introduc o acţiune pentruservitute de trecere, şi cred că vă daţi seama că este foarte greu să aduc un apărător din Braşov la respectiva judecătorie, chiar imposibil. Vă mulţumesc şi poate că voi mai primi şi alte sfaturi capabile să mă ajute în rezolvarea problemelor.
exista o lege nescrisa....corb la corb......
dar singura solutie asta este....mergi personal si il pui la treaba...codul de procedura civila scrie clar care sunt pasii intr-o executare...... totii avem si alte probleme....ideea este sa te convingi daca vrei sau nu acele terenuri si sa il bati la cap...atentie la perimarea dosarului de executare...vei da bani in plus.... fara nici un rost...... trimite-i scrisori cu confirmare de primire prin care ii ceri sa iti comunice stadiul executarii.......
Este de înţeles că nu voi renunţa la terenurile respective, şi că voi dorii să fac orice este legal şi corect pentru dreptul care mi se cuvine. ªi este adevărată varianta cu corbul, dar cum rămâne cu probitatea profesională şi respectarea legii.Am semnat şi achitat avansul către executor în mai anul trecut. Trebuie să aflu care este termenul de perimare ? multumesc din suflet din nou.
"baroul" executorilor judecatoresti nu exista ci camera executorilor jud., sau colegiul de disciplina a executorilor jud.
daca suspectezi pe toata lumea, cel mai bine fa o plingere la Ministerul Justitiei, serviciul de inspectie notariala, penitenciara si de executori(vezi si regulamentul de aplicare a legii 188, parca ert.99 si urm.) plingere prin care ii sesizezi despre calitatea lucrarilor de executare intocmite de catre executarul respectiv, despre atitudinea neprofesionala vis-a-vis de contractul incheiat de catre acesta cu tine, etc. (crede-ma pt. executor, aceasta plingere va fi o mare durere de cap deoarece vor veni cei de la corpul de inspectie al ministrului justitiei si ii vor rascoli toate dosarele!!!).

vis-a-vis de parchet: cum adica ai fost insultat si abuzat de catre reprezentantii parchetului ???

termenul de perimare este de 6 luni, de la ultimul act de executare, deci dupa cele spuse de tine, executarea inceputa s-a perimat. va trebuind sa faci o noua cerere de executare.

Alte discuții în legătură

Avocatul meu nu isi face treaba cipri555 cipri555 Am actionat in instanta prin intermediul unui avocat banca BCR, pentru comisioane si taxe abuzive in urma unei executari silite de catre banca pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Executare silita anttonnio anttonnio buna ziua , 1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD . in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o nelamurire.Creditorul a deschis actiune de executare silita a unui imobil detinut cu debitorul.Debitorul a reusit sa il convina sa renunte la ... (vezi toată discuția)