avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua ,

1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD .
in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , iar din 2010 cand am ramas fara serviciu nu am mai reusit sa platesc la timp.
Creditul a fost vandut la o firma de recuperare cu care am facut o intelegere de plata , dar din ianurie 2013 nu am mai reusit sa platesc deloc catre aceasta firma de recuperare creante.In acest moment ma aflu tot la aceasta firma de recuperare , inca nu am fost dat la executare .
Daca creditul in acest moment se afla la aceasta firma de recuperare , care imi trimit o data la 6 luni cate o scrisoare de informare acasa , spuneti-mi va rog daca conf.legislatiei in vigoare vis-a -vis de data contractarii creditului si timpul scurs de atunci , nu ar fi trebuit sa se fi prescris acesta datorie?

2. tot in 2006 am contractat si un credit la CEC BANK , cu care s-a intamplat acelasi lucru ( nu am reusit sa achit , datotita faptului ca am ramas fara serviciu ) dar pana in anul 2011 nu am fost instiintat in nici un mod ca as figura cu restante , iarspre finalul anului 2011 am primit la adresa de domiciliu ca am fost dat la un executor la care ma aflu si acum probabil cu acest credit .
Cel mai recent răspuns: anttonnio , utilizator 11:28, 26 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

pentru pct. 1. pare a fi prescrisa, nu se considera intrerupta prescriptia chiar daca va trimit notificari la 6 luni, cat timp nu se formuleaza si cererea de executare silita.

pentru pct. 2. din anul 2011 si pana in anul 2019, e destul de mult timp. Ati primit vreo adresa de la executorul respectiv?

In oricare dintre situatii, se poate invoca prescriptia si in functie de actele de intrerupere ale prescriptiei, daca au fost sau nu efectuate, se poate admite sau nu. e de studiat dosarul de executare pentru o certitudine in acest sens.

De altfel se poate invoca si perimarea executarii. Executorul fiind obligat sa aiba o continuitate in cadrul activitatii de executare silita, astfel potrivit art. 697 C.proc.civ. "In cazul in care creditorul, din culpa sa, a lasat sa treaca 6 luni fara sa indeplineasca un act sau demers necesar executarii silite, ce i-a fost solicitat, in scris, de catre executorul judecatoresc, executarea se perima de drept."

pt pct.2 ( creditul de la cec bank ) nu am primit nici o adresa in termen de 5 ani , in 2011 am primit adresa cum ca sunt cu dosarul pe rolul unui executor judecatoesc si atat , pana astazi nu am mai primit nici o informare de la acest executor .ce imi sugerati sa fac? prescriptia poate fi invocata doar in instanta ?trebuie sa ma adresez unui jurist, avocat pt acest lucru ?
referitor la pct.1 - prescriptia o pot invoca doar in momentul cand firma de recuperare ma trimite spre executare silita ?doar in acel moment? ma refer la faptul ca din 2013 cand am efectuat ultima plata si pana in astazi au trecut mai bine de 6 ani si nu au inaintat dosarul catre un executor , in legislatie este prevazut cat pot cei de la firma de recuperare sa lungeasca acest lucru ?per total sunt aprox.13 ani de cand am contractat creditul , trecand astfel si scadenta finala in 2016 .
ce ma sfatuiti sa fac ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, eu va sfatuiesc cat timp nu ati primit nicio instiintare din partea unei executor sa nu efectuati dumneavoastra demersuri.

Prescriptia/perimarea se poate invoca doar in instanta.

Practic, in cadrul unei contestatii la executare, contestati un act al unui executor judecatoresc, cat timp nu aveti un act, nu aveti ce sa contestati.

Sa formulati o actiune in constatarea lipsei unui drept de a solicita executarea silita, nu va sfatuiesc, fiindca nu stiti cat de prescrise sunt drepturile.
Buna ziua ,
Pentru cele doua credite poate fi invocata/aplicata starea de insolvabilitate ( pf ) in care am fost declarat in anul 2014 de catre MFP ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credite bancare anttonnio anttonnio buna ziua , 1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD . in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , ... (vezi toată discuția)
Implinirea termenului de prescripţie mai este valabila? razvan279 razvan279 Buna ziua. Pentru ca nu am mai gasit nimic recent as dori sa stiu daca se mai aplica Termenul de prescriptie si Prescrierea dreptului de a cere executarea ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit bancar anttonnio anttonnio buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD . in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , iar ... (vezi toată discuția)