avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptie credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptie credit bancar

buna ziua ,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD .
in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , iar din 2010 cand am ramas fara serviciu nu am mai reusit sa platesc la timp, ba mai mult decat atat din ianurie 2013 nu am mai reusit sa platesc deloc .
avand in vedere ca creditul in acest moment se afla la o firma de recuperare , care imi trimit o data la 6 luni cate o scrisoare de informare acasa , spuneti-mi va rog daca conf.legislatiei in vigoare vis-a -vis de data contractarii creditului si timpul scurs de atunci , nu ar fi trebuit sa se fi prescris acesta datorie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:36, 16 Mai 2018
Buna ziua,
Nu semnati nimic cu acea firma fara a fi insotit de un avocat.
Este posibil ca dreptul la actiune, si deci obligatia de plata, sa se fi prescris.
buna ziua ,
ce ar trebui sa fac in continuare?
nimic. Daca ajungeti la executare silita, atunci faceti contestatie.
Creditul initial pe ce perioada de timp de intindea ? Chiar daca dvs nu ati mai platit de cativa ani e posibil ca contractul de imprumut sa fie inca activ ( sa nu fie prescrisa datoria ) .
buna ziua ,

scadenta finala la credit conf grafic conract ar fi fost 26.05.2016
dupa cum am mai pecizat ultima plata a fost efectuata catre firma de recuperare la 28.01.2013 , de atunci nu am mai avut posibilitatea sa efectuez nici o plata.
in acest caz creditul ar putea fi prescris ?

Alte discuții în legătură

Executare silita anttonnio anttonnio buna ziua , 1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD . in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei de catre firme de recuperare rogosz_radu rogosz_radu am avut un card de credit de la una din multele societati de creditare care activau in Romania acum cativa ani buni am folosit acest card pentru a cumpara trei ... (vezi toată discuția)
Prescriere Dracko Dracko Am un contract de credit din anul 2006, completat cu un act additional in 2011, iar ultima rata platitat a fost in noiembrie 2011. Banca m-a cautat 2-3 luni ... (vezi toată discuția)