avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptie credite bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptie credite bancare

buna ziua ,

1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD .
in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , iar din 2010 cand am ramas fara serviciu nu am mai reusit sa platesc la timp.
Creditul a fost vandut la o firma de recuperare cu care am facut o intelegere de plata , dar din ianurie 2013 nu am mai reusit sa platesc deloc catre aceasta firma de recuperare creante.In acest moment ma aflu tot la aceasta firma de recuperare , inca nu am fost dat la executare .
Daca creditul in acest moment se afla la aceasta firma de recuperare , care imi trimit o data la 6 luni cate o scrisoare de informare acasa , spuneti-mi va rog daca conf.legislatiei in vigoare vis-a -vis de data contractarii creditului si timpul scurs de atunci , nu ar fi trebuit sa se fi prescris acesta datorie?

2. tot in 2006 am contractat si un credit la CEC BANK , cu care s-a intamplat acelasi lucru ( nu am reusit sa achit , datotita faptului ca am ramas fara serviciu ) dar pana in anul 2011 nu am fost instiintat in nici un mod ca as figura cu restante , iarspre finalul anului 2011 am primit la adresa de domiciliu ca am fost dat la un executor la care ma aflu si acum probabil cu acest credit .

avand in vedere cele doua situatii , am rugamintea sa -mi precizati daca pot invoca prescriptia si in ce mod ?

multumesc !
Cel mai recent răspuns: anttonnio , utilizator 16:17, 25 Ianuarie 2019
Din câte relatați, față de prima situație nu se poate vorbi despre intevenirea prescripției datoriei, însă față de a doua datorie s-ar putea invoca prescripția, întrucât termenul de prescripție prevăzut de lege este de 3 ani, iar prima notificare ați primit-o după 5 ani. Rămâne de văzut însă actele în concret, mergeți să le vadă un jurist și să vă clarifice.
pt invocarea prescriptiei la cea de-a doua situatie ,ar trebui sa ma adresez unui avocat care sa se adreseze instantei ?sau pot invoca prescpritia direct la biroul executorului ?
1. La ce data ati semnat angajamentul de plata cu firma de recuperare?
Nu ati fost pus in executare deoarece firma de executare nu are titlu executoriu, respectiv este necesar sa va actioneze in judecata pentru a obtine titlu.

2. Ati semnat si aici angajament de plata cu firma de recuperare? La ce data?
Ati primit vreo notificare de la biroul executorului judecatoresc sau numai de la firma de recuperare?

Exceptia prescriptiei trebuie invocata in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocatura Nitu Paul, Avocat
Angajamentul de plata a fost semnat in 2010 , iar in data de 28.01.2013 a fost efectuata ultima plata catre ei .
De la biroul executorului judecatoresc nu am primit nici o instiintare , doar de la firma de recuperare .
ce ma sfatuiti sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita anttonnio anttonnio buna ziua , 1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD . in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit bancar anttonnio anttonnio buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD . in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , iar ... (vezi toată discuția)
Executare silita Vlad13 Vlad13 Buna ziua.Am o problema cu cei de la kruk.In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul de la brd in valoare de 7900 lei,am platit ratele pana in 2010 cand ... (vezi toată discuția)