avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul meu nu isi face treaba
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul meu nu isi face treaba

Am actionat in instanta prin intermediul unui avocat banca BCR, pentru comisioane si taxe abuzive in urma unei executari silite de catre banca pentru neplata ratelor.Dosarul s-a dijuns in 2, unul executarea silita care s-a respins datorita faptului ca am achitat suma datorata, si a ramas celalalt pentru clauze abuzive.
Din cauza avocatului procesul s-a perimat din lipsa de documente, si instanta a decis ca trebuie sa platim cheltuieli de judecata, cu termen de recurs de 5 zile.Avocatul meu nu imi mai raspunde la telefon si nici la birou nu il gasesc.Ce pot face in acest caz?Sentinta de perimare a fost in data de 16.12.2016 iar toate actele sunt la avocat.
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 13:23, 23 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Puteti lua legatura cu un alt avocat care poate avea acces la dosarul de la instanta (macar sa recuperati documentele care sunt la dosarul instantei).
Ar trebui sa sesizati baroul din care face parte avocatul pentru a verifica motivele pentru care nu va mai raspunde la telefon si nu il mai puteti contacta (exista posibilitatea sa fie grav bolnav, s-a mai intamplat). Incercati sa sunati la barou pentru a verifica daca respectivul avocat activeaza in conditii de normalitate sau nu.
Avocatul este in baroul Brasov de multi ani si inca activeaza, deoarece secretara de la biroul lui mi-a spus ca este plecat la un poces in Bucuresti si urma sa se intoarca a doua zi, deci din start se poate exclude varianta inbolnavirii.
Buna ziua.
Probabil exista o explicatie pentru lipsa de comunicare manifestata de avocatul dvs.. Reveniti cu un telefon, iar in situatia in care veti fi tratat cu aceeasi ignoranta, va puteti adresa unui alt avocat, care in baza unei imputerniciri avocatiale poate efectua demersuri in sensul recuperarii documentelor dvs. de la dosarul cauzei, aflat in arhiva Judecatoriei Brasov.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile avocatului si drepturile clientului danutel9 danutel9 Am incheiat, cu un avocat un contract de redactare apel + reprezentare in Instanta . Onorariul a fost achitat in intregime, insa avocatul: ... (vezi toată discuția)
Executare judecãtoreascã nelush nelush Va rog frumos cine mă poate clarifica intr-o problemă cu referire la o executare judecătorească. În luna Mai 2006 am contactat un Executor judecătoresc ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala luticus luticus O asemenea imputernicire tipizata pentru un barou are la serie doua litere care probabil indica judetul, urmeaza un numar din 5 cifre /2015 insa nu contine nr ... (vezi toată discuția)