avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Obligatiile avocatului si drepturile clientului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Obligatiile avocatului si drepturile clientului

Am incheiat, cu un avocat un contract de redactare apel + reprezentare in Instanta . Onorariul a fost achitat in intregime, insa avocatul: -a redactat apelul pe un format nestampilat corespunzator si nesemnat,nu a prezentat imputernicire pentru asistenta, pentru redactarea motivelor de apel, pentru reprezentare avocatiala,fara dovada calitatii de avocat, fara a fi prezent in sala la nici o sedinta. Evident avocatul, nu mai raspunde la telefon si nici la mesaje. Ce pot face pentru a-mi apara drepturile de client intr-o astfel de situatie ?
Cel mai recent răspuns: danutel9 , utilizator 21:47, 5 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va puteti adresa cu plangere Baroului judetean sau Baroului Bucuresti daca este din capitala.
Va multumesc, pentru promptitudinea raspunsului dvs. Avocatul este din Bucuresti,, o persoana de notorietate cu multe aparitii TV.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate notorietatea de la televizor nu garanteaza seriozitatea si profesionalismul persoanei respective.Va pot garanta ca exista un procent urias de avocati mult mai bine pregatiti decat cei care au contract cu televiziunule si apar in toate susele ,specialisti si in catei pierduti si in neveste seduse si abandonate etc.Exista cativa profesionisti a caror opinie este solicitata in legatura cu probleme punctuale, fiscalitate,litigii bancare,drept constitutional dar acestia nu stau cu orele in studiouri.Formulati plangere la barou cu incredere solicitati restituirea onorariului si luarea de masuri disciplinare.Chiar zilele trecute un client imi povestea despre nemultumirile avute la adresa unui av de tv care vorbeste cu vocea grava despre orice subiect dar in opinia multora e cel putin neserios ca sa nu folosesc un termen mai grav.
Va multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate in ceea ce sustineti,,din pacate nu ai cum sa stii cat de serios poate fi un avocat pana nu il angajeji intr-un proces. Avocatul meu, se prezinta pe la multe posturi TV si mai nou acum, constat ca formuleaza opinii cu referire la viata vedetelor, opinii care nu au nici o legatura cu activitatea sa de avocat. Am solicitat, Tribunalului unde s-a judecat cazul, sa-mi emita un document, in care sa se evidentieze, toate diligentele cere ar fi trebuit depuse de domnul avocat, lipsa acestuia din sala de judecata, etc. Cu acest document si cu Sentinta civila voi face o plangere la Baroul Bucuresti unde, vreau sa cred, se va face dreptate. Cat priveste, onorariul solicitat pentru redactarea pe genunchi a unui apel a fost echivalentul a 7 salarii,
Buna seara ! Am formulat plangere la Baroul Bucuresti, a trecut de atunci un an si nimic nu s-a schimbat. Am telefonat de cateva ori la Barou, solicitand lamuriri si mi-au precizat, ca avocatul respectiv are mai multe sesizari, prin urmare, posibil sa astept si 5 ani pentru solutionarea plangerii. Ce altceva mai pot face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat angajat si platit pentru relaxare Geania Geania Am angajat un avocat pt.un proces de partaj,mi-a solicitat suma de 37oo ron,s-a prezentat la doua sedinte in care a completat rebusuri, desii eu l-am angajat ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de firma de avocati adrian_t10 adrian_t10 Buna ziua. Va solicit o parere pentru o anumita situatie. Imi desfasor activitatea in domeniul constructiilor si in urma cu 4 ani am colaborat cu un ... (vezi toată discuția)
Reprezentare politie adi_amariei adi_amariei Buna ziua, as avea nevoie maine de asistenta pentru sustinerea unei declaratii la Inspectoratul judetean de politie Ilfov, cu sediul in Bucuresti, in privinta ... (vezi toată discuția)