Buna ziua,
platesc pensie alimentara copilului provenit dintr-o casatorie anterioara in urma deciziei Judecatoriei Sibiu, localitate in care fata isi are domiciliul, eu locuind in Bucuresti.
Pentru recalcularea pensiei cuvenite copilului, pot deschide actiune in Bucuresti?
Cu respect, multumesc.
Cererea se face la instanta domiciliului paratului. In afara de instanta domiciliului paratului, mai sunt competente urmatoarele instante:
1. in cererile privitoare la executarea, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui contract, instanta locului prevazut in contract pentru executarea, fie chiar in parte, a obligatiunii;
2. in cererile ce izvorasc dintr-un raport de locatiune a unui imobil, in actiunile in justificare sau in prestatiune tabulara, instanta locului unde se afla imobilul;
3. in cererile ce izvorasc dintr-o cambie, cec sau bilet la ordin, instanta locului de plata;
4. in cererile privitoare la obligatii comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii;
5. in cererile izvorate dintr-un contract de transport, instanta locului de plecare sau de sosire;
6 Abrogat
7. in cererile facute de ascendenti sau descendenti pentru pensie de intretinere, instanta domiciliului reclamantului;
8. in cererile ce izvorasc dintr-un fapt ilicit, instanta in circumscriptia careia s-a savarsit acel fapt.
Inteleg ca va trebui sa deschid actiune la Sibiu.
Multumesc pentru raspunsuri.
Totusi, nu inteleg de ce cand am fost eu parat, nu s-a deschis actiune in Bucuresti?
Cu respect.