avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Competenta teritoriala contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Competenta teritoriala contestatie la executare

Buna ziua,

Am si eu o problema privind o executare silita.

In baz aunei sentinte definitive si irevocabile din 2006, am obtinut recuperarea unor cheltuieli de judecata de 800 RON.

In anul 2008 am trimis o notificare debitorului din Ploiesti prin executor judecatoresc din Bucuresti. Nu am primit nici un raspuns.

Pe data de 14.09.2009 se implineau 3 ani si riscam sa se prescrie creanta.

Prin acelasi executor judecatoresc din Bucuresti am solicitat unei bacni care are sediul central in Bucuresti sa execute poprirea contului debitorului la o sucursala a acestuia din Ploiesti.

La momentul popririi debitorul "s-a trezit" si mi-a comunicat ca va face contestatie la executare.

Intrebare: Care este competenta teritoriala judecatoreasca unde se va judeca cauza: Bucuresti sau Ploiesti?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianadamian09 , utilizator 14:07, 20 Noiembrie 2009
Art. 10Cpc
In afara de instanta domiciliului paratului, mai sunt competente urmatoarele instante:
1. in cererile privitoare la executarea, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui contract, instanta locului prevazut in contract pentru executarea, fie chiar in parte, a obligatiunii;
2. in cererile ce izvorasc dintr-un raport de locatiune a unui imobil, in actiunile in justificare sau in prestatiune tabulara, instanta locului unde se afla imobilul;
3. in cererile ce izvorasc dintr-o cambie, cec sau bilet la ordin, instanta locului de plata;
4. in cererile privitoare la obligatii comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii;
5. in cererile izvorate dintr-un contract de transport, instanta locului de plecare sau de sosire;
6 Abrogat
7. in cererile facute de ascendenti sau descendenti pentru pensie de intretinere, instanta domiciliului reclamantului;
8. in cererile ce izvorasc dintr-un fapt ilicit, instanta in circumscriptia careia s-a savarsit acel fapt.

Verificati si aici zilnic:[ link extern ] /
Multumesc pentru raspuns. Totusi puteti fi putin mai explicita?

Nu pot interpreta foarte pertinent art. 10.

O informatie suplimentara: hotararea definitiva si irevocabila a fost data de Curtea de Apel Prahova.

Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
adrianadamian09, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara sorin703 sorin703 Buna ziua, platesc pensie alimentara copilului provenit dintr-o casatorie anterioara in urma deciziei Judecatoriei Sibiu, localitate in care fata isi are ... (vezi toată discuția)
Actiune civila recuperare creanta ulises10 ulises10 actiunea civila pentru recuperarea unei creante trebuie sa se inregistreze la judecatoria din judetul de domiciliu al debitorului (datornicului), s-au se poate ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala stabilire domiciliu minor si pensie alimentara Crinel Crinel Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un copil. Relatia concubinilor s-a consumat in strainatate. Minorul este in Romania. Parintii copilului in Romania au ... (vezi toată discuția)