avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratoarea delapidatoare vs. proprietari rau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratoarea delapidatoare vs. proprietari rau platnici

Administratoarea blocului in care locuiesc a delapidat banii Asociatiei, datoriile cu tot cu penalitati cifrandu-se la ora actuala la circa 111.000 Ron la Radet, 500.000 la Apa Nova, etc., motiv pentru care i s-a intocmit dosar penal. Din pacate, s-ar parea ca nu are nici un bun pe numele propriu, deci va face doar inchisoare (daca va face). Efectiv, singura solutie este sa platim tot noi, ceilalti proprietari, sumele de mai sus, daca vrem sa avem apa rece si calda (si caldura la iarna). S-a discutat de catre noua conducere, cu furnizorii mai susmentionati, s-a stabilit de comun acord un grafic de reesalonare a datoriilor.
PROBLEMA este urmatoarea: din cei 95 de proprietari, doar 58 au consimtit sa plateasca reesalonarile, restul refuza sistematic, spunand ca ei nu sunt de acord sa plateasca ce s-a furat. Deja s-a ajuns la nefireasca situatie ca noi, cei 58 sa platim si pentru ceilalti 40.
INTREBAREA este: acestia nu pot fi dati in judecata si obligati sa plateasca la fel ca si noi, cei 58 de buni platnici? Am sugerat noii conduceri a asociatiei sa fie dati in judecata si sa li se puna imediat sechestru pe apartamente railor platnici, insa mi s-a spus ca nu pot fi actionati in instanta pentru niste sume pe care ei le-au mai platit odata. Poate fi adevarat acest lucru? Este normal ca noi, bunii platnici sa stam cu serviciile oprite din cauza lor?
In mod legal, intr-o astfel de situatie este antrenata raspunderea civila. Asociatia de proprietari trebuie sa stabileasca printr-o HOTARARE a Adunarii Generale modul in care se vor incasa sumele dataorate. In baza acestei hotarari conducerea asociatiei poate actiona in instanta orice proprietar care refuza plata datoriilor...
Asa cum va propune @guvernator mg faceti o AG a proprietarilor dupa toate regulile (pentru a nu putea fi contestata) si hotarati acolo recuperarea acestor datorii de la proprietari. Faceti un plan de incasare a acestor sume separate.
Presedintele asociatiei sa mearga la furnizorii principali si sa faca o reesalonare a acestor sume restante, aratand cu acte scrise ca exista pe rol un proces impotriva fostei administratore si apoi sumele reesalonate lunare sa aiba in vedere pe cat posibil faptul ca nu se vor incasa toti banii (vezi proprietarii care nu vor sa plateasca).

In baza hotararii AP din AG de care va spuneam, restantierii pot fi atat penalizati, cat si chemati in instanta.

E doar o propunere. Situatia asociatiei Dv. este dramatica, dar o vina foarte mare a avut-o comitetul executiv si presedintele, nu mai vorbesc de comisia de cenzori sau cenzorul care au cautionat activitatea vechii administratore. Acum ei ar trebui de asemenea chemati in justitie, alaturi de administratora, pentru neglijenta.
elga50 a scris:

...... o vina foarte mare a avut-o comitetul executiv si presedintele, nu mai vorbesc de comisia de cenzori sau cenzorul care au cautionat activitatea vechii administratore. Acum ei ar trebui de asemenea chemati in justitie, alaturi de administratora, pentru neglijenta.


Normal si logic, zic eu :D, cu cenzorul si comitetul executiv ar trebui sa incepeti mai ales daca au fost platiti pentru functiile pe care le detin. Macar sa-i scuturati un pic sa faca lucrurile cum trebuie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare alimentare cu apa pentru datorii generate de administrator kostin kostin Salutare.. ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau propuneri de pasi de urmat in vederea solutionarii acestei probleme? Situatie: 1.blocul are mai multe scari, ... (vezi toată discuția)
Se da urmatoarea situatie: administratora de la scara blocului ... duude duude Se da urmatoarea situatie: Administratora de la scara blocului unde sta mama mea, a murit acum cateva luni. Dupa ce a murit, s-a aflat ca de 3 ani de zile nu ... (vezi toată discuția)
Restante, penalizari, proces ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, In prezent avem un caz special in bloc,,,comun in Romania,restantierul blocului...a fost dat in judecata in urma cu cativa ani,ce-i drept ... (vezi toată discuția)