avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs penal

proces loviri si alte violente

sentinta pe 25 05 2010

in cat timp face recurs partea vatamata???

la recurs la tribunal se iau din nou declaratii martorilor si inculpatilor?????

de regula sentinta de la judec. se mentine sau are mai multe sanse inculpatul sau partea vatamata?????//


va multumesc!
Termenul de recurs este de 10 zile.

Pentru partea care a fost prezenta la dezbateri sau la pronuntare, termenul curge de la pronuntare. Pentru partile care au lipsit atat la dezbateri, cat si la pronuntare, precum si pentru inculpatul detinut ori pentru inculpatul militar in termen, militar cu termen redus, rezervist concentrat, elev al unei institutii militare de invatamant, ori pentru inculpatul internat intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ, care au lipsit de la pronuntare, termenul curge de la comunicarea copiei de pe dispozitiv.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
luiza2008, utilizator
de regula, caile de atac se resping.
martorii pot fi audiati la instanta de recurs doar daca se admite recursul, urmand apoi sa se judece recursul pe fond, dupa regulile judecatii in prima instanta.
in principiu, se procedeaza si la audierea inculpatului.
Recursul se face in termen de 10 zile de la comunicarea sentintei de fond si poate fi admis doar daca se dovedeste nelegalitatea si netemeinicia acesteia!

avocat Radu Stan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de condamnare- 2 ani cu executare pentru ucidere din culpa ruonscalafat ruonscalafat azi sotul meu a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu executare in urma apelului la Curtea de apel. In perioada 07.04.2010-27.05.2011 a fost arestat preventiv. ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)
Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare georgiana.td georgiana.td Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca. ... (vezi toată discuția)