avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli de recuperare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli de recuperare

buna ziua,
am avut o masina in leasing, am avut un accident si masina a fost avariata.
n-am reparat-o si leasingul a luat-o inapoi.
acum ne-au facturat cheltuieli cu reparatia masinii.
in ce conturi inregistrez aceasta factura??? pe factura scrie: cheltuieli de recuperare si este purtatoare de tva
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: cimpazu , utilizator 16:12, 21 Mai 2010
In mod normal cheltuielile de reparatii erau acoperite de asigurare; sunteti indreptatit sa le respingeti. Celelalte sunt asimilate penalitatilor contractuale (probabil ca sunt prevazute in contractul de leasing), deci sunt urmare a unor relatii comerciale si sunt in sarcina societatii Dvs. Eu le vad deductibile fiscal, dar s-ar putea sa fie subiect de discutie la urmatorul control...

Succes!
In completarea colegului @fplopeanu, as adauga faptul ca de obicei firma de leasing face factura cu cheltuieli de recuperare atunci cand se inregistreaza restante la plata facturilor. Oricum trebuie sa-i contactati si sa va dea explicatii asupra sumei facturate - pot fi cheltuieli cu firmele de recuperare, executor, avocat pt intocmirea intampinarii ptr neplata etc.
Numai firma respectiva va poate da toate relatiile.
va multumesc mult pt raspunsuri,
nu sunt cheltuieli cu firmele de recuperare, pur si simplu au spus ca ne-au facturat cheltuielile de reparatie ale masinii.
in ce cont sa inregistrez oare?
ma gandesc la 6588 dar ma gandesc si la 461:">
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
cimpazu, utilizator
Daca erati cu platile asigurarii la zi si polita CASCO era valabila, puteti respinge factura (cred ca ei au introdus Biletul la Ordin in banca pt ea) si inregistrati in 461.

Succes!
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli imopzit pe venit! starcopit starcopit Buna ziua! A s fi recunoscator sa aflu daca cheltuielile de reparatii la un autoturism, cumparat pe persoana fizica autoriza-profesii liberale sunt ... (vezi toată discuția)
Cum pot sami recuperez banii pe factura? cameliuzza cameliuzza Buna ziua, Lucrez la o firma de prestari servicii. Aceasta firma a cumparat in leasing o autoutilitara second hand. Aceasta autoutilitara a fost achizitionata ... (vezi toată discuția)
Rca casco eugenpetrisor eugenpetrisor masina luata in leasing trece pe teritoriul italiei si face accident,vinovat este un cetatean italian. se duce cu asigurarea tot a ei sa o repare,avand ... (vezi toată discuția)