buna ziua,
am avut o masina in leasing, am avut un accident si masina a fost avariata.
n-am reparat-o si leasingul a luat-o inapoi.
acum ne-au facturat cheltuieli cu reparatia masinii.
in ce conturi inregistrez aceasta factura??? pe factura scrie: cheltuieli de recuperare si este purtatoare de tva
multumesc mult!
In mod normal cheltuielile de reparatii erau acoperite de asigurare; sunteti indreptatit sa le respingeti. Celelalte sunt asimilate penalitatilor contractuale (probabil ca sunt prevazute in contractul de leasing), deci sunt urmare a unor relatii comerciale si sunt in sarcina societatii Dvs. Eu le vad deductibile fiscal, dar s-ar putea sa fie subiect de discutie la urmatorul control...
In completarea colegului @fplopeanu, as adauga faptul ca de obicei firma de leasing face factura cu cheltuieli de recuperare atunci cand se inregistreaza restante la plata facturilor. Oricum trebuie sa-i contactati si sa va dea explicatii asupra sumei facturate - pot fi cheltuieli cu firmele de recuperare, executor, avocat pt intocmirea intampinarii ptr neplata etc.
Numai firma respectiva va poate da toate relatiile.
va multumesc mult pt raspunsuri,
nu sunt cheltuieli cu firmele de recuperare, pur si simplu au spus ca ne-au facturat cheltuielile de reparatie ale masinii.
in ce cont sa inregistrez oare?
ma gandesc la 6588 dar ma gandesc si la 461:">
Daca erati cu platile asigurarii la zi si polita CASCO era valabila, puteti respinge factura (cred ca ei au introdus Biletul la Ordin in banca pt ea) si inregistrati in 461.
Rca casco
eugenpetrisor
masina luata in leasing trece pe teritoriul italiei si face accident,vinovat este un cetatean italian. se duce cu asigurarea tot a ei sa o repare,avand ... (vezi toată discuția)