avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca casco

masina luata in leasing trece pe teritoriul italiei si face accident,vinovat este un cetatean italian. se duce cu asigurarea tot a ei sa o repare,avand incheiata rca casco in tara. de ce nu poate sa o repare in italia pe asigurarea ei casco ,si trebuie sa plateasca cash.suntem totusi in ue. multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 09:58, 17 Septembrie 2010
Nu toate contractele casco acopera accidentele din afara tarii; de regula se face "cadou" aceasta extindere teritoriala daca exista si asigurarea RCA la acelasi asigurator; in rest extinderea se face la cerere si contra cost.

Ma mira faptul ca n-a apelat la polita RCA italiana, care este avantajoasa, oferind acoperiri similare politei casco din Romania (acorda clauza "nou pe vechi", deci nu scade uzura la inlocuire piese).

Succes!
Mai exista varianta in care avand casco valabil extern, asiguratorul nu are corespondent in IT, care sa plateasca reparatia, asiguratul fiind obligat sa plateasca el cash, urmand a fi despagubit prin decontare la intoarcerea in RO.Daca la asigurarea RCA/CV exista cooperare externa in UE, la CASCO depinde de reteaua de reprezentanti/colaboratori externi pe care o are fiecare asigurator.Aceeasi situatie se intampla si cu asigurarile de calatorie.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
nucu$, utilizator
Atat fplopeanu cat si nucu$ v-au dat un raspuns corect si documentat. Si eu sunt convins ca peroana respectiva nu a mai pplatit extinderea pt. carte verde desi nu este scumpa, mai ales ca avea si RCA la aceeasi firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)