avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

am un teren mostenire si intabulat 4 mostenitori , iesirea din indiviziune se poate face la un notar ? ce acte avem nevoie? 2 din cei patru vor sa isi vinda partea la notar se poate face pe loc iesirea din indiviziune si apoi sa se semneze cu cumparatorul ?
Cel mai recent răspuns: aledical , utilizator 12:49, 20 Mai 2010
cei doi isi vand cota lor catre ceilalti sau catre alte persoane, printr-un act translativ de proprietate - ct. V-C.
catre alte persoane
daca doi dintre coproprietari vand cotele lor catre alt persoane, atunci acele persoane vor deveni coproprietare cu cei doi actuali coproprietari.
da in primul rind nu trebuie sa faca cei 4 mostenitori iesirea din indiviziune?
Iesirea din indiviziune presupune sistarea starii de indiviziune.

Prin instrainarea cotelor din proprietate, unor terti dobanditori, nu se poate spune ca se sisteaza starea de indiviziune.Ea se pastreaza insa cu alte persoane in calitate de coproprietari pe cote parti...

Daca ne precizati alte detalii, vom putea fi mai concreti.

Acte necesare : actul de proprietate al terenului, certificatul de mostenitor, incheierea de CF, dovada achitarii impozitului pe teren/certificat fiscal, C.I.

Alte discuții în legătură

Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cristinah cristinah Am mostenit 1/2 dintr-un teren agricol aflat in Jud. Vaslui aflat in indiviziune. Coproprietarul este decedat, are 2 copii care se afla in in strainatate de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren - 4 proprietari meleasaliviu meleasaliviu Buna ziua, In actul de proprietate al unui teren agricol sunt 4 proprietari. Unul dintre ei vrea sa vanda partea lui (total teren 8 ha). Pe el nu sunt ... (vezi toată discuția)