avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită anulare amenda nedepunere documente la instanta
Discuție deschisă în Executare silită

anulare amenda nedepunere documente la instanta

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea:
Am cumparat un activ care a apartinut statului de la lichidator judiciar fara ca sa preiau si arhiva acestora pentru care am documente de la arhivele nationale si de la prefectura cum ca arhivele firmei falimentare de la care am cumparat activul nu sunt preluate de mine.Este adevarat ca am dat temporar o incapere lichidatorului unde sa depoziteze arhiva respectiva.
Fostii salariati dau in judecata unul cate unul pe lichidator pentru ca ua nevoie de adeverinte de vechime pentru stabilirea pensiei.Lichidatorul in instanta, induce in eroare pe toti si le spune ca arhiva este la mine si eu trebuie sa le dau adeverinte.
Pana in prezent , am primit nenumarate citari in instanta la care am trimis toate documentele de mai sus, pentru a demonstra ca eu nu detin arhiva lor.
Dar, intre timp , am schimbat adresa punctului de lucru unde primeam citatiile, noua adresa am declarat-o la registrul comertului , la finante, dar nu la si la tribunal.
Am primit la administratia financiara de care apartin o amenda de la tribunal pentru ca nu am depus documentatia pentru stabilirea vechimii in munca unui salariat. Eu, neprimind nici o citatie, normal ca habar nu am avut ca trebuie sa depun documentatii la tribunal, de fapt sa demonstrez ca nu sunt arhivele la mine si am primit amenda.M-am uitat pe internet la portalul instantelor de judecata si am vazut la dosarul respectiv ca eu nici macar nu sunt parte ci sunt doar mentionata intr-o sedinta.Am vazut ca s-a admis cererea pe fond a salariatului respectiv si ca eu am fost citata de mai multe ori , dar la vechea adresa.
Intrebarea mea este cum mai pot anula aceasta amenda avand in vedere ca eu nu am primit nimic si nici nu am ce alte documente sa prezint in afara de faptul sa spun ca nu am arhiva?
Cel mai recent răspuns: sarrahdam , utilizator 11:25, 24 Mai 2010
Nu stiu daca mai sunteti in termen sa formulati cerere de reexaminare dar incercati.Verificati initial (la dosarul cauzei) daca exista dovada comunicarii, catre dvs., a incheierii de sedinta, prin care s-a stabilit amenda.

Daca procedura este viciata sau nu exista, solicitati comunicarea incheierii de sedinta (care este executorie) prin care s-a stabilit amenda si aveti 15 zile de la data comunicarii, pentru a solicita instantei sa revina cu privire la masura amenzii, sau sa reduca acea amenda.

Sunt aplicabile disp. art.108 ind.4 si 5 din C.proc. civ.
Buna ziua,

Multumesc pentru ca mi-ati raspuns si acum, aduc cateva precizari:
Incheierea de sedinta a avut loc in data de 11.12.2009;
Nu am primit nici o instiintare de incheiere de sedinta pentru ca, probabil, au trimis-o la vechea adresa a punctului de lucru.
Eu am aflat de aceasta amenda de la administratia financiara intamplator, cand m-am dus sa reglez fisa pe platitor si acolo am descoperit ca a aparut o amenda.M-am dus la administratie sa ma interesez despre ce este vorba si ei mi-au dat copie dupa continutul plicului pe care l-au primit de la tribunal. In plic este un borderou cu debitorii care urmeaza sa fie dati in urmarire si la adresa firmei este trecuta cea veche.La administratia financiara a ajuns adresa de la tribunal in data de 03.02.2010, iar eu am descoperit-o acum 3 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie martor trimisa gresit? crisiv crisiv Buna ziua, Am primit o citatie ca martor pentru Fond de la tribunalul Pitesti pentru jumatatea lunii septembrie. Eu am mai fost audiat in acelasi dosar la ... (vezi toată discuția)
Citatie klaudya_233 klaudya_233 Buna ziua, am primit urmatoarea citatie: \" Sc ... srl din Buc, adresa .... este chemat in aceasta instanta la camera ..., complet presednte, in data de ... (vezi toată discuția)
Amenda expert adema1980 adema1980 In cazul neprimirii comunicarii de la instanta privind numirea expertului intr-o cauza, acesta primeste la urmatorul termen amenda pentru nedepunere expertiza. ... (vezi toată discuția)