avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie martor trimisa gresit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie martor trimisa gresit?

Buna ziua,
Am primit o citatie ca martor pentru Fond de la tribunalul Pitesti pentru jumatatea lunii septembrie.
Eu am mai fost audiat in acelasi dosar la inceputul anului iar in primavara am mai primit o astfel de citatie si cand am ajuns in sedinta am aflat ca citatie a fost trimisa gresit "de calculator" si ca nu trebuia sa o primesc si nici sa ma prezint.
Este posibil ca si aceasta citatie sa fie trimisa tot gresit?
Am sunat la Pitesti si o doamna mi-a spuns ca este greu de verificat "la arhiva" si ca nu se poate la telefon, trebuie sa fac un "inscris".
Cum ar trebui sa arate un astfel de inscris?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 11:33, 19 August 2010
trimiteti-o innapoi la Tribunalul Pitesti de unde ati primit-o ,trebuie pusa intr-un plic
si scrieti acolo pe o coala de hartie ca va fost expediata gresit.
Va prezentati,pt.ca daca nu este ogreseala (si nu cred ca este) si nu va prezentati o sa va amendeze,ulterior or sa emita mandat de aducere.
Este posibil ca instanta sa considere necesara reaudierea d-voastra in calitate de martor sau poate, intr-adevar, sa va fi trimis citatia din eroare; daca doriti, depuneti la instanta, prin serviciul arhiva, la dosarul respectiv, o adresa prin care incunostiintati instanta ca ati mai fost audiat si astfel nu va mai prezentati la termen.
avocat Cristina Popescu
Singura problema ar fi ca in perioada respectiva am cocediul pe care ar trebui sa-l intrerup pentru a ma prezenta la termen. Eu am verificat pe net in dosarul respectiv si numele meu nu figureaza nicaieri la parti, nici martor nici nimic.
Cum se trimite o astfel de instiintare? O scrisoare recomandata pe adresa de la care a fost trimisa citatia?
Trebuie sa astept un raspuns pe care daca nu-l primesc pana la termen va trebui totusi sa ma prezint?
Multumesc pentru raspunsuri.
probabil ca atunci cand v-ati prezentat prima data la proces mai erau de discutat anumite chestiuni premergatoare sau nu era stabilit cadrul procesual inca si de aceea instanta v-a adus la cunostinta faptul ca ati fost citat dintr-o eroare, intrucat nu puteati fi audiat la acel termen.
pe net sunt trecute doar numele partilor, nu si ale martorilor din dosar.
sfatul meu este sa va prezentati la termen, in caz contrar riscati sa fiti amendat. In cazul in care nu veti putea fi prezent la judecata si veti fi amendat, in termen de 10 zile de la data la care v-a fost comunicata copia de pe incheierea prin care ati fost amendat, puteti face o cerere scrisa prin care sa cereti scutirea de la plata amenzii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie martor ionutsweet ionutsweet buna seara! pe 1 februarie am fost citat ca martor intr-un dosar. M-am prezentat , am fost audiat , sedinta s-a amanat pt 1 martie pt ca nu s-a prezentat un ... (vezi toată discuția)
Nu am fost citata pentru primul termen al apelului bianca2012 bianca2012 Buna ziua. Am depus cerere de apel in termen in care am mentionat ca motivele apelului le voi depune pana la prima zi de infatisare. Am gasit pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la tribunal - proces cu politia romana ContSters77332 ContSters77332 Buna ziua, As vrea si eu sa stiu ce se intampla daca nu m-am prezentat la un proces cu politia romana. Ideea e ca mi-au dat o amenda pt ca nu aveam ... (vezi toată discuția)