avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neprezentare la tribunal - proces cu Politia Romana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentare la tribunal - proces cu Politia Romana

Buna ziua,

As vrea si eu sa stiu ce se intampla daca nu m-am prezentat la un proces cu politia romana.

Ideea e ca mi-au dat o amenda pt ca nu aveam RCA-ul valabil, insa aveam RCA valabil (masina era pe firma si eu nu stiam asta cand m-a oprit politistul). Am facut contestatie, si am fost la prima prezentare la tribunal. Au chemat ceva martor din partea firmei de asigurare si mi-o zis niste termeni specifici din care n-am inteles nimic si au stabilit urmatoarea data, care era peste vreo 2 luni.

A doua data nu m-am mai prezentat, si habar n-am in ce stadiu a ajuns acum situatia. Ce se intampla in situatia asta si ce as putea sa fac sa aflu in ce stadiu e procesul? Nu am nici un ID de proces, nimic ...

E prima mea interactiune cu tribunalul si habar nu am ce trebuie sa fac.


Va multumesc anticipat pentru toate sfaturile.

O zi buna,
Adi

P.S.: procesul este pe rol la tribunalul Cluj Napoca
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 15:36, 28 Ianuarie 2009
Faptul ca v-ati prezentat la primul termen de judecata are drept consecinta ca nu mai sunteti citat pentru urmatoarele termen, se considera ca aveti "termen in cunostinta".
Daca Nu v-ati prezentat la termenul cand s-a citat si audiat martorul ati pierdut ocazia de a-i adresa intrebari care eventual ar fi condus la convingerea instantei ca actiunea dvs. este intemeiata. Neprezentarea la un proces poate sa conduca la pierderea acestuia , pentru faptul ca nu se depune diligienta in administrarea probatoriului necesar si util cauzei.
Daca ati fost la primul termen inseamna ca ati primit o citatie, pe care este mentionat numarul de dosar, cu acest numar va putetii prezenta la arhiva instantei si sa solicitati dosarul la studiu si astfel luati cunostinta de toate actele pe care le contine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda - martor in proces penal razvank5 razvank5 Buna seara, As dori sa stiu daca pot face, si cum sa formulez contestatie la o amenda primita pentru neprezentarea ca martor intr-un proces penal (nu am ... (vezi toată discuția)
Martor Ad3 Ad3 Buna ziua.As dori un sfat....totul a inceput cand un individ a fost prins conducand in stare de ebrietate si fara permis de conducere.L-a prins politia,eu eram ... (vezi toată discuția)
Citatie proces penal. neprezentare, consecinte RalucaAndrei RalucaAndrei Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu o citatie primita. Sa incep cu inceputul. La inceputul lunii iulie in anul 2011 s-au prezentat la mine acasa ... (vezi toată discuția)