avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MARTOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MARTOR

Buna ziua.As dori un sfat....totul a inceput cand un individ a fost prins conducand in stare de ebrietate si fara permis de conducere.L-a prins politia,eu eram de fata ....iar politistul a venit la mine,s-a prezentat si mi-a cerut numele,precizand ca nu se intampla nimic.I-am dat datele mele,fara sa-mi zica de fapt..ca eu voi fi martor.Dupa aprox 30 de minute ,ma suna sa merg la politie sa dau declaratie.Am mers,insa acolo m-a pus sa semnez cum ca sunt martor,nu am vrut sa semnez dar m-au amenintat cu amenda si au zis "o sa ajungi la mana noastra,ca numele X(numele politistului) e cunoscut in oras".Am semnat,n-am avut de ales.Am dat si declaratie...care apropo mi-a fost dicatata de dansii.Dupa un timp iar m-au chemat sa dau declaratie,m-au intrebat daca imi sustin vechea declaratie,habar nu aveam ce am declarat....
Acum mi-a venit citatie,ca in 27 oct 2010 sa merg la tribunal in calitate de martor.Problema e urmatoarea: nu am cum sa ajung la tribunal pt ca sunt plecat din localitate...nu vreau nici probleme cu cel in cauza.Cand a venit cu citatia eu nu eram acasa,a semnat cineva din familie! Ce sa fac? Au zis ca pt neprezentare primesc amenda ! De ce?! Efectiv nu am cum sa ajung acolo.
As vrea sa stiu cum pot face sa nu ma prezint dar sa nu primesc nici amenda....si in caz contrar cat ar fi amenda ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:22, 30 Septembrie 2010
Daca nu va veti prezenta veti fi citat pentru termenul urmator. Daca nici atunci nu va veti prezenta este posibil ca judecatorul sa va citeze din nou, cu mandat de aducere.
Calitatea dvs de martor se refera la faptul ca ati asistat la intocmirea procesului verbal de contraventie. Prezentati-va si spuneti adevarul. Nu aveti nimic de pierdut.
Dar nu am cum sa ajung.N-o sa fiu in localitate.Sunt la facultate in alt oras,nu am cum sa ma prezint!! Multumesc de sfat.Mai astept si altele
In afara de amenda se poate sa se emita si un mandat de aducere si sa va aduca cu forta...politia.
Trebuie sa va prezentati din pacate.
Nici banii de transport nu cred ca ii veti recupera...

avocat Claudiu Lascoschi
Formulati o cerere pe adresa instantei,cu referire la numarul de dosar si termenul mentionate in citatie si solicitati sa fiti citat la un alt termen intrucat la acest termen,va aflati in imposibilitate sa va prezentati.
Puteti in respectiva cerere sa mentionati ca va mentineti sau nu declaratiile date anterior,iar daca nu vi le mentineti sa aratati si motivele.
Atasati la cerere act justificativ care sa ateste imposibilitatea dvs.de prezentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt citat Mitrea_tutu Mitrea_tutu Buna ziua, sa va spun cum stau lucrurile intr-o seara ma aflam la geam, locuiesc linga un parculet de joaca pt copii, vreo 3 indivizi cu un scuter au intrat in ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la plangeri intr-un caz penal anamariaf anamariaf Buna, as avea neboie de ajutor in cazul unei citari de prezentare la tribunal in urma unei declaratii intr-un caz de infractiuni pe internet . ideea e ca tot ... (vezi toată discuția)
Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)