avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezenta la proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezenta la proces

Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am cu cine lasa copilul nici nu imi permit sa angajez o bona....
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:24, 28 Aprilie 2011
se va emite mandat de aducere si va va cauta jandarmii sau politia,si veti merge cu ``taxi``la proces.posibil sa primiti si o amenda frumusica
in cazul in care sunteti martor la un proces penal sunteti la dispozitia instantei(sau a judecatorilor). daca instanta dispune veti fi adus in prima faza cu mandat de aducere. ulterior puteti fi amendat cu dare in debit daca nu va prezentati.
Pentru neprezentarea in calitate de martor legal citat in baza art.198 c.pr.pen se poate dispune amendarea dvs de catre instanta si aducerea in fata judecatorului , cu mandat de aducere , escortata de politist sau jandarm.
Incercati sa va adresati instantei in scris cu o cerere , cu referire la numele instantei , numar de dosar si la termenul de judecata pentru care sunteti citata , in care mentionati situatia in care va aflati si aratati ca va mentineti in totalitate declaratiile date in faza de urmarire penala , la care nu mai aveti alte adugiri de facut.
Daca si dupa aceasta instanta staruie in audierea dvs , va trebui sa va prezentati.
Trimiteti cererea prin posta , recomandata , cu confirmare de primire.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat in calitate de martor n_laci2002 n_laci2002 Azi am primit o citatie, prin care sunt chemat ca si martor. Nu vreau sa dau nume, si voi scrie fraza putin mai ciudat, sper sa se inteleaga. Numele meu, ... (vezi toată discuția)
Martor Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G De cate ori se poate chema un martor intr-un proces penal, daca acesta se tot amana? (vezi toată discuția)
Citatie ContSters193759 ContSters193759 Buna seara, Azi cand am venit de la serviciu am gasit la usa apartamentului o citatie care imi era adresata si prin care sunt chemat pentru audieri la ... (vezi toată discuția)