avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie

Buna seara,
Azi cand am venit de la serviciu am gasit la usa apartamentului o citatie care imi era adresata si prin care sunt chemat pentru audieri la "Biroul investigatii criminale" al politiei municipiului, in calitate de martor, in DP ..../P/2011, avand ca termen de prezentare 04 Mai.
Neavand habar despre ce ar putea fi vorba, dar si pentru ca la rubrica "in cauza privind.." nu este inscris decat numarul dosarului, fara sa se precizeze nume, ori ceva care sa ma puna in tema cu scopul audierii, rog pe distinsii avocati consultanti sa ma sfatuiasca ce si cum ar trebui sa fac. Se considera legala o astfel de modalitate de comunicare a unei citatii, prin lasarea la usa apartamentului, de unde poate fi luata de oricine, sau de unde se poate pierde?
Pentru "Organ de Cercetare al Politiei judiciare" semneaza o persoana avand functia de inspector.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tifigiu Laura , Consilier juridic 20:27, 28 Aprilie 2011
Ar trebui sa va prezentati, intrucat neprezentarea dvs. la ora si data indicate in citatie, fara a avea motive intemeiate, ar putea atrage amendarea dvs. si aducerea dvs cu mandat de aducere in fata organelor de cercetare penala.
Aduceti-va aminte de acte sau fapte despre care cunoasteti sau la care ati fost martor in anumite situatii.
Prezenta este obligatorie.
In caz de neprezentare a unui martor , desi a fost legal citat , in baza art.198 c.pr.pen , impotriva acestuia se poate lua masura amendarii si cea a citarii cu mandat de aducere , urmand a fi adus in instanta sub escorta unui politist sau jandarm
Sunteti obligat sa va prezentati la locul, ziua si ora aratate in citatie si aveti datoria sa declarati tot ce stiti cu privire la faptele cauzei. Vi se va face cunoscut obiectul cauzei si vi se va arata care sunt faptele sau imprejurarile pentru dovedirea carora ati fost propus ca martor, cerandu-va sa declarati tot ce stiti cu privire la acestea.

In ceea ce priveste modaliattea de comunicare a citatiei aceasta este una corecta. Agentul insarcinat cu aceasta atributiune, a afisat citatia pe usa apartamentului, deoarece nu v-a gasit acasa. In urma actiunii sale, agentul a incheiat un proces-verbal facand mentiune despre imprejurarile care au facut imposibila inmanarea citatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat in calitate de martor n_laci2002 n_laci2002 Azi am primit o citatie, prin care sunt chemat ca si martor. Nu vreau sa dau nume, si voi scrie fraza putin mai ciudat, sper sa se inteleaga. Numele meu, ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)
Citatie de la politie tudorvlad tudorvlad BUNA ZIUA. IN CURSUL ZILEI DE IERI AM PRIIT O CITATIE DE LA ORGANUL DE POLITIE SA MA PRIZINT LUNI LA ORA 12:00.EU AM FOST CITAT IN CALITATE DE MARTOR DAR NU E ... (vezi toată discuția)