Buna ziua, sa va spun cum stau lucrurile intr-o seara ma aflam la geam, locuiesc linga un parculet de joaca pt copii, vreo 3 indivizi cu un scuter au intrat in parculet si incercau sa se urce cu el pe un topogan, am sunat la politie , a venit , i-a amendat si la citeva zile m-au sunat sa dau o declaratie in calitate de martor, toate bune am dat si gata
Acum citeva saptamani am primit citatie ca sunt chemat la judec ca martor in proces si nu m-am prezentat deoarece nu doresc sa ma vada respectivul, acuma am citit pe site-ul judecatoriei ca s-a aminat si sunt chemat iar dar cu mandat de aducere . Cum trebue sa procedez ? as dori totusi sa nu ma intilnesc cu respectivul , atasez ceea ce scrie despre dosar:
02/11/2010 Amână judecarea cauzei la data de 14.12.2010, pentru când se va repeta procedura de citare cu petentul la adresa .........., cu duplicat de pe întâmpinare. Se va repeta procedura de citare şi cu intimatul IPJ . Se va cita martorul din lucrări ...................., domiciliat în ;; Amânat
14/12/2010 Încuviinţează petentului proba testimonială cu martorul ................, punându-i în vedere să îi asigure prezenţa la termenul ce se va acorda. Amână judecarea cauzei la data de 25.01.2010, pentru când petentul are termen în cunoştinţă şi pentru când se va repeta procedura de citare cu intimatul şi cu martorul din lucrări. Emite mandat de aducere pentru martorul din lucrări .
Vreti,nu vreti,va trebui sa va prezentati la acest termen pentru a depune marturie in fata instantei de judecata.In caz contrar se poate proceda la aducerea dvs.fortata,sau incasati o amenda.
De ce va i temeti ,pana la urma ati dat o declaratie la politie ,in fata judecatorului trebuie doar sa relatati.Daca u va prezentati va amendeaza sau va aduce politia la proces,deci trebuie sa va prezentati.
Trebuie sa va prezentati in fata instantei si sa dati o declaratie
prin care sa relatati tot ce ati vazut.
Daca nu va veti prezenta veti fi amendat si se va dispune aducerea dvs cu insotitor, adica un politist va veni si va va lua de acasa pana la instanta
de judecata!
Trebuie sa va prezentati. In caz contrar, riscati o amenda. Va puteti prezenta in fata instantei si puteti spune ca va mentineti declaratiile date in faza de cercetare si alte declaratii nu mai aveti.