avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie in calitate de martor pentru fond
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie in calitate de martor pentru fond

Buna ziua!Am fost citat ca martor pt fond,eu lucrand o perioada in calitate de agent postal la o firma de posta particulara.La primul termen nu ma-m prezentat crezand ca este o greseala,procesul fiind in alt judet.La a doua citare am trimis o informare despre activitatea mea de la aceasta firma si totusi am mai primit o citatie.Va rog sa imi dati un sfat ce sa fac.Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:33, 7 Februarie 2013
sa va prezentati la proces, in caz contrar veti fi amendat, nu ati precizat daca este un dosar penal, in acest caz veti fi adus cu mandat de aducere, adica insotit de Politie.
Martorul propus de parti are obligatia a se prezenta in fata instantei si a spune sub juramant tot ce stie, cunoaste in legatura cu acel fapte legate de procesul in curs, de obiectul cauzei. In caz de neprezentare instante va emite ordin de aducere respectiv poate amenda martorul pentru neprezentare.
Multumesc pt informatie!!!!!
Daca nu va veti prezenta vor trimite un politist ca sa va aduca la judecata prin intermediul unui mandat de aducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt citat Mitrea_tutu Mitrea_tutu Buna ziua, sa va spun cum stau lucrurile intr-o seara ma aflam la geam, locuiesc linga un parculet de joaca pt copii, vreo 3 indivizi cu un scuter au intrat in ... (vezi toată discuția)
Citat in calitate de martor n_laci2002 n_laci2002 Azi am primit o citatie, prin care sunt chemat ca si martor. Nu vreau sa dau nume, si voi scrie fraza putin mai ciudat, sper sa se inteleaga. Numele meu, ... (vezi toată discuția)
Va rog un ajutor ? ContSters197310 ContSters197310 As dorii o informatie, pentru o neprezentare intr-un proces penal,in calitate de martor,ce s-ar putea intampla,indiferent de motivu neprzentarii? Va multumesc ... (vezi toată discuția)