avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog un ajutor ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog un ajutor ?

As dorii o informatie, pentru o neprezentare intr-un proces penal,in calitate de martor,ce s-ar putea intampla,indiferent de motivu neprzentarii?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters197310 , utilizator 16:59, 25 Martie 2011
Daca nu aveti motive justificate pentru neprezentare puteti fi amendat si chiar adus cu un mandat de aducere.
sa se emita mandat de aducere ca sa va prezentati sau amenda.
fiind un proces penal , este musai ca martorul sa se prezinte .In caz contrar , instanta va dispune aducerea lui de catre organul politienesc la termenul fixat in fata instantei , potrivit dispozitiilor procedurale din cproc. pen.
Art. 198 lit. b indice 1 Cod procedura penala

Lipsa nejustificată a martorului, a părţii vătămate sau a părţii responsabile civilmente se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 3.000 lei.
amenda contraventionala si aducerea cu forta la proces

Alte discuții în legătură

Rog explicatie la o citatie calina67 calina67 buna ziua, as vrea sa va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:am primit o citatie in care am fost chemata in calitate de martor la un organ de politie, ... (vezi toată discuția)
Citatie dragosdys dragosdys Buna ziua, Am primit acasa o citatie la un proces pe data de 5 iulie, la acelasi proces a mai primit o citatie o ruda de mea(care este si parte vatamata) in ... (vezi toată discuția)
ce risca martorul care nu se prezinta intr-un dosar penal cand este citat Roman85 Roman85 este obligatorie prezenta martorului intr-un dosar penal la audieri ? daca nu se prezinta poate fi amendat poate fi sanctionat ce spune legea? (vezi toată discuția)