As dori sa stiu daca pot face, si cum sa formulez contestatie la o amenda primita pentru neprezentarea ca martor intr-un proces penal (nu am primit nici o citatie scrisa sa ma prezint la proces la acea data).
Mai jos voi descrie pe scurt cum am ajuns sa primesc aceasta amenda:
Am fost citat ca martor intr-un proces penal (am primit citatia acasa) am mers la proces in data de 23.11.2010, nu am fost audiat si mi s-a comunicat verbal sa ma prezint la urmatorul termen in data de 10.12.2010.
In data de 10.12.2010 m-am prezentat la proces si iar nu am fost audiat din lipsa de procedura si mi s-a comunicat verbal sa ma prezint la urmatorul termen in data de 18.01.2011. La aceasta data nu ma puteam prezenta deoarece plecam din tara, i-am comunicat acest lucru d-nei judecator si mi-a spus sa vin la urmatorul termen in februarie, nu mai tin minte daca mi-a comunicat si data exacta.
Am uitat complet ca trebuie sa merg la proces in februarie, mai ales ca nu aveam nici o citatie scrisa in acest sens, si nu m-am dus la proces.
Astazi am primit prin posta o citatie sa ma prezint la proces in data de 08.03.2011 si surpriza: am primit amenda 500 lei pt. ca nu m-am prezentat la proces in data de 08.02.2011 iar pe amenda scrie "desi legal citat" cu toate ca nu am primit nici o citatie scrisa.
Va rog sa-mi comunicati daca se poate face o contestatie si cum trebuie formulata.
Verificati la dosar procedura de citare a dvs pt 08.02 si contestati procesul verbal . Daca situatia sta asa cum o expuneti nu puteti fi acuzat de reacredinta prezentindu-va la termenele anterioare. Mai mult decit atit nu se poate considera ca ati avut termen in cunostinta deoarece dvs nu v-ati prezentat motivat la termenul din 18.01.
Succes!
Trebuie sa fac o contestatie scrisa intr-un anumit termen si sa o depun la registratura, sau pot merge la urmatorul termen in 08.03.2011 si sa prezint problema doar verbal direct instantei?
Procesul este la Tragoviste, eu locuiesc in Bucuresti....
conform lg 202/2010, in cazul in care ati fost prezent la un termen de judecata, celelalte termene se considera a fi date in cunostinta de cauza,chiar daca nu s-a remis efectiv citatia.de asemenea, posibil sa fi fost citat si in alta forma,fata de ce-a uzuala,scrisa.de ex:telefonic, mail,etc de catre grefierul de instanta.
este bine sa va prezentati la urmatorul termen sa mentionati ca nu v-ati prezentat tocmai ca a-ti uitat de data de 08.
nu este obligatoriu sa solicitati in scris;in fata instantei sa pledati convingator si pe un ton adecvat.astfel,exact cum a mentionat si colegul,instanta poate dispune anularea amenzii
succes
Celelalte termene se considera a fi date in cunostinta de cauza chiar daca mi s-a comunicat in decembrie 2010 sa ma prezint in februarie 2011.
La cate probleme am pe cap trebuie sa-mi incarc memoria si cu termenele la minunea asta de proces, mi se parea normal sa-mi trimita citatie scrisa mai ales ca sunt totusi 2 luni de pauza.... dar ma rog....
Asta e tara in care traim, nevinovatii si martorii sunt cei care alearga ca tampitii pentru cei vinovati ca de... suntem de buna credinta si trebuie sa respectam justitia asa cum ea nu ne respecta pe noi.....