avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme cu legea privind infractiuni si alte legi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme cu legea privind infractiuni si alte legi speciale O.U.G 96/1998; lg. 46/2008

Am o problema destul de deranjanta, [pentru ca sunt citat ca martor intr-un proces . Eu nu eram acasa , iar fiica mea a luat citatia, iar eu nu m-am prezentat la proces pentru ca nu nu eram in judet. din cauza neprezentarii la acel termen am primit acasa o amenda de 300lei pentru neprezentare. Ce pot sa fac in aceasta situatie, unde pot contesta aceasta decizie? Pe hartia primita de la judecatorie scrie ca exista drept de scutire sau reducere a amenzii in termen de 10 zile de la comunicare, insa nu stiu unde pot face aceasta "comunicare"...
Cel mai recent răspuns: P Gabriela , utilizator 09:48, 30 Iunie 2009
Faceti cerere de reexaminare catre Judecatorie prin care solicitati sa se revina asupra amenzii - reducere, scutire - aratand care au fost motivele pentru care nu v-ati prezentat la proces.In cerere inscrieti nr. dosarului care se judeca, pe care il luati din Incheierea prin care vi s-a comunicat amenda.Ar fi foarte indicat sa aveti si inscrisuri doveditoare privind motivul neprezentarii.
buna ziua
faceti cerere de reexaminare asa cum a precizat si antescriitoarea ,dar depuneti actele doveditoare altfel cererea u va fi amfisa .
bafta
Va multumes pentru raspunsuri. Insa este o problema, nu stiu ce acte doveditoatre as putea sa depun. Singura dovada este ca citatia primita la termenul neprezentarii, acum m-am lamurit mai bine, nu a ajuns la mine, cu toate ca e obligatoriu sa semnez pentru ea. Amenda este pentru acel termen, in care nici macar nu a ajuns la mine citatia. Si ar mai fi inca ceva, pe citatie este numele nu este scris ca in buletin, acesta avand o litera in plus.
Faceti o cerere de reexaminare si spuneti ce ne-ati spus si noua.

Pana la urma fiica dvs. a semnat pentru citatie sau n-ati primit-o. Daca faceti cererea lamuriti instanta cu ceea ce s-a intamplat. Ca noi nu ne-am lamurit.
La termenul la care este comunicata amenda nu am primit citatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda expert costache17 costache17 Am fost amendata pentru neprezentare in instanta. Precizez ca am fost citata telefonic cu 3 zile inainte de termen. Desi nu m am prezentat am depus la dosar o ... (vezi toată discuția)
Expert criminalist amendat judiciar ContSters146145 ContSters146145 Care este procedura cand un expert criminalist este amendat.Motivul amenzii este tergiversarea cauzei insa aceasta tergiversare nu se datoreaza relei credinte ... (vezi toată discuția)
Martor in proces civil DenisaSz DenisaSz Buna ziua, prin luna iulie anul trecut am fost oprita de un organ al politiei rutiere pentru neacordare de prioritate la pietoni (eu nu am stiut de ce am ... (vezi toată discuția)