avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expert criminalist amendat judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expert criminalist amendat judiciar

Care este procedura cand un expert criminalist este amendat.Motivul amenzii este tergiversarea cauzei insa aceasta tergiversare nu se datoreaza relei credinte ci volumului mare de munca al expertului..
Va veni o instiinatre acasa ca am fost amendat,de mentionat ca procesul se afla in faza de urmarire penala iar procurorul a dispus efectuarea unei expertize judiciare prin ordonanta fara a cita inainte expertul,expertiza trebuia efectuata pana la o anumita data.
Cel mai recent răspuns: ContSters146145 , utilizator 15:01, 8 August 2010
O sa puteti formula o cerere de reexaminare a amenzii aplicate si puteti dovedi volumul lucrarilor si faptul ca nu v-a fost adusa la cunostinta efectuarea expertizei. In cazul in care faceti aceste dovezi, o sa fiti exonerat de plata amenzii.
Si acasa va veni vreo notificare ca am fost amendat ?
Da, ar trebui sa o primiti acasa sau la biroul local de expertize in cadrul caruia activati.
In primul rand, este vorba de experti criminalisti sau judiciar?
Si eu, fiind expert judiciar, m-am aflat in aceasta situatie. Am fost amendat pentru nepredarea raportului de expertiza in termen. Amenda mi-a fost comunicata acasa dandu-mi-se un termen pentru formularea cererii de reexaminare. Dupa depunerea cererii de reexaminare mi s-a cerut acte doveditoare privind motivele invocate in cerere. In final, am fost exonerat de plata amenzii.
Succes!!!
Expert criminalist

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu provizoriu expertiza contabila Nikk57 Nikk57 Partile pot formula cerere de reexaminarea a onorariului provizoriu ? In apel, pentru completarea expertizei de la fond ( calcul pentru o perioada omisa - sub ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda judiciara mfe126love mfe126love Buna Ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi spuneti in baza carei lege pot deschide un dosar de contestarea unei ameni judiciare primita pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Expert parte iris141 iris141 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu clarificari referitoare la rolul expertului parte in cazul efectuarii unei expertize criminalistice (accident rutier) ... (vezi toată discuția)