Care este procedura cand un expert criminalist este amendat.Motivul amenzii este tergiversarea cauzei insa aceasta tergiversare nu se datoreaza relei credinte ci volumului mare de munca al expertului..
Va veni o instiinatre acasa ca am fost amendat,de mentionat ca procesul se afla in faza de urmarire penala iar procurorul a dispus efectuarea unei expertize judiciare prin ordonanta fara a cita inainte expertul,expertiza trebuia efectuata pana la o anumita data.
O sa puteti formula o cerere de reexaminare a amenzii aplicate si puteti dovedi volumul lucrarilor si faptul ca nu v-a fost adusa la cunostinta efectuarea expertizei. In cazul in care faceti aceste dovezi, o sa fiti exonerat de plata amenzii.
In primul rand, este vorba de experti criminalisti sau judiciar?
Si eu, fiind expert judiciar, m-am aflat in aceasta situatie. Am fost amendat pentru nepredarea raportului de expertiza in termen. Amenda mi-a fost comunicata acasa dandu-mi-se un termen pentru formularea cererii de reexaminare. Dupa depunerea cererii de reexaminare mi s-a cerut acte doveditoare privind motivele invocate in cerere. In final, am fost exonerat de plata amenzii.
Succes!!!
Expert parte
iris141
Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu clarificari referitoare la rolul expertului parte in cazul efectuarii unei expertize criminalistice (accident rutier) ... (vezi toată discuția)