avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contestare amenda judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contestare amenda judiciara

Buna Ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi spuneti in baza carei lege pot deschide un dosar de contestarea unei ameni judiciare primita pentru ca am fost numita ca si expert judiciar sa fac o expertiza tehnica imobiliara pe care nu aveam calificare sa o fac deoarece cine avea compententa era un expert agricol sau topo, mentionez ca am fost amendata de 3 ori si mi sau respins cerererile de inlocuire de 3 ori apoi a numit o colega de a mea si ea la fel a respins dosarul fiindca nu era compententa si la final a numit instanta un expert agricolo care avea compententa sa faca expertiza.
Mie nu mi sau retras amenzile, 3 la numar si pentru aceasta doresc sa fac o contestatie daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna pe ce temei legal sa pornes.
Va multumes
Cu stima ElenaM
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:11, 25 Noiembrie 2012
Art. 14 alin. (1) din Ordonata nr. 2/2000 modificata prevede "Persoana care a dobandit calitatea de expert tehnic judiciar sau de specialist, in conditiile prezentei ordonante, poate efectua expertize tehnice judiciare numai in specialitatea in care a fost atestata".

Cred ca acest articol de lege va poate ajuta. Depuneti o cerere de reexaminare a amenzilor

Va doresc succes

ing. Ioan Ciobanu
Art. 108 ind. 4 c.proc.civ.
Amenda si despagubirea se stabilesc prin incheiere executorie, care se comunica celui obligat, daca masura a fost luata in lipsa acestuia.
Art. 108 ind. 5 .c.proc.civ.
Impotriva incheierii prevazute la art. 108 ind. 4 cel obligat la amenda sau despagubire va putea face numai cerere de reexaminare, solicitand, motivat, sa se revina asupra amenzii ori despagubirii sau sa se dispuna reducerea acestora.
Cererea se face in termen de 15 zile, dupa caz, de la data la care a fost luata masura sau de la data comunicarii incheierii.
Cererea se solutioneaza prin incheiere irevocabila, data in camera de consiliu, de catre instanta de judecata ori de presedintele instantei de executare care a aplicat amenda sau despagubirea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Dosarul l-am avut in iunie anul acesta si am depus cerere de reexaminare dar instanta mi-a respino pe motiv ca terenul este indentificat in titul de propietate.... o aberatie atunci de ce mi-a mai cerut sa indentific terenul daca este conform spusele instantei identificat si ma amendat dinou inscris precum si mi-a pus in vedere sa fac acea indentificare care nu e de specialitatea mea
Printr-o prima mea interventie la dosar am cerut sa se numeasca un expert topo sau agricol fiindca nu e de specialitatea mea si nu am compententa sa o fac si nu mi-a admis cererea ma consemnat inscris ca pana la teremul urmator sa fac expertiza si ca sunt amendata, pe termenul urmator am depus cererea de reexaminare a amenzi in care am aratat dinou instantei ca nu e de compententa mea, nu a luat nici de data aceasta in considerare cererea ci mi-a mai dat un termen tot ca sa fac expertiza plus inca o amenda, dinou am facut cerere de reexaminare si atunci mi-a mai dat o amenda si a schimbat cu un alt expert care a facut ca si mine a cerut sa fie desemnat un expert agricol fiindca nu e de compententa noastra si cererea colegului a aceptato a numit un expert agricol care a facut expertiza iar eu am ramas cu amenzile din vina judecatoarei.
Din cate am inteles ca va trebui sa deschid un nou proces pentru contestarea amenzilor dar nu stiu in temeiul carei legi pot ca sa il deschid. Procesul unde am facut amendata si am facut cele 2 cereri de reevaluare(care mi sau respins si am fost amendata) este inca pe ror.
Va multumesc.
practic judecatoarea nu a vrut sa isi recunoasca vina si mi-a lasat amenzile ce pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Restituire onorariu expertiza. tzuku51 tzuku51 Sunt expert judiciar,specialitatea \\"Constructii civile,industriale si agricole\\" de peste 25 ani.Incepand cu 01,08,2007,prin circulara 486/8217/27,06,2007 ... (vezi toată discuția)
Amenzi judiciare crimit crimit Este normal sa fii amendat de trei ori consecutiv, la maximum al cuantumului amnezii, (5000 lei), pentru nedepunerea la timp a unei expertize contabile? ... (vezi toată discuția)
Ameda judiciara neintocmire expertiza cdumitrescu cdumitrescu Buna ziua , Am marea rugaminte de a a ma ajuta in urmatoarea problema: am fost numita pentru efectuarea unei expertize contabile intr-un dosar privind ... (vezi toată discuția)