avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contestare amenda judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contestare amenda judiciara

Buna Ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi spuneti in baza carei lege pot deschide un dosar de contestarea unei ameni judiciare primita pentru ca am fost numita ca si expert judiciar sa fac o expertiza tehnica imobiliara pe care nu aveam calificare sa o fac deoarece cine avea compententa era un expert agricol sau topo, mentionez ca am fost amendata de 3 ori si mi sau respins cerererile de inlocuire de 3 ori apoi a numit o colega de a mea si ea la fel a respins dosarul fiindca nu era compententa si la final a numit instanta un expert agricolo care avea compententa sa faca expertiza.
Mie nu mi sau retras amenzile, 3 la numar si pentru aceasta doresc sa fac o contestatie daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna pe ce temei legal sa pornes.
Va multumes
Cu stima ElenaM
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:11, 25 Noiembrie 2012
interventie moderator

Va rog sa nu mai postati mesaje succesive. Folositi butonul de editare.
Va multumesc.
Informati in scris Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul MJ. Anexati in copie xerox toate interventiile dvs. catre instanta, pentru a va inlocui si / sau pentru a va anula amenda judiciara.
Cereti sa vi se comunice calea de urmat, deoarece in conditiile mentionate de dvs. exista riscul ca multi dintre experti/ specialisti sa solicite radierea din lista celor autorizati.
Personal, am solicitat si realizat radierea din lista specialistilor tehnici judiciari, in urma amendarii, deoarece datorita volumului imens de munca, fiind nominalizat in zeci de dosare, prin toata tara, nu puteam respecta termenele de depunere rapoarte de expertiza, termene fixate de catre instante.
In cazul meu, raspunsul a fost sa solicit instantei sa revina asupra amenzii judiciare date.
Nu sunt convins ca veti primi un raspuns care sa va ajute sa anulati amenzile, dar cu cat vor fi mai multe informari, cu atat se vor convinge mai repede si factorii de decizie din MJ ca una din cauzele duratei mari a proceselor este si lipsa, in numar suficient, a expertilor/ specialistilor tehnici judiciari, pe specialitati.
gigipopa a scris:

Informati in scris Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul MJ. Anexati in copie xerox toate interventiile dvs. catre instanta, pentru a va inlocui si / sau pentru a va anula amenda judiciara.



Biroul central pentru expertize tehnice judicare din cadrul Ministerului Justitiei nu are competenta saanuleze amenzile judiciare date de instante.Numai instanta care a dispus amendarea expertului poate sa anuleze respectiva amenda.

Pe viitor, va rog sa mai dezunformati utilizatorii acestui forum
cioan a scris:
"Biroul central pentru expertize tehnice judicare din cadrul Ministerului Justitiei nu are competenta sa anuleze amenzile judiciare date de instante. Numai instanta care a dispus amendarea expertului poate sa anuleze respectiva amenda.
Pe viitor, va rog sa mai dezunformati utilizatorii acestui forum."

Imi pare rau, nu ati citit cu atentie mesajul meu. Nu am sustinut niciun moment ca Biroul central pentru expertize tehnice judiciare poate anula amenzile date de catre instante, ba chiar am mentionat acest lucru. Am sustinut sa anexeze documentele pentru informare si pentru a se decide o data pentru totdeauna (se vorbeste de reforma in justitie de prea mult timp) sa se stabileasca un program pentru organizarea la nivelul MJ, de interviuri si/ sau examene pentru toate specializarile utile instantelor de judecata.
Un exemplu: in specialitatea protectia muncii sunt activi astazi doar 7 specialisti tehnici judiciari. Nu s-a organizat interviu/ examen din anul 1996. In momentul in care eu am solicitat radierea din lista, eram desemnat sa efectuez expertize tehnice judiciare in acest domeniu, in 72 de dosare, prin toata tara si eram amendat (desi anuntam in scris instantele, in termen) deoarece nu puteam respecta termenele de depunere a rapoartelor, fixate de catre instantele de judecata.


Nu doresc polemica cu dvs. Din punctul meu de vedere discutia pe aceasta tema este incheiata. Orice utilizator care va citi fragmentul din mesajul dvs citat mai inainte isi vor da seama care este adevarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire onorariu expertiza. tzuku51 tzuku51 Sunt expert judiciar,specialitatea \\"Constructii civile,industriale si agricole\\" de peste 25 ani.Incepand cu 01,08,2007,prin circulara 486/8217/27,06,2007 ... (vezi toată discuția)
Amenzi judiciare crimit crimit Este normal sa fii amendat de trei ori consecutiv, la maximum al cuantumului amnezii, (5000 lei), pentru nedepunerea la timp a unei expertize contabile? ... (vezi toată discuția)
Ameda judiciara neintocmire expertiza cdumitrescu cdumitrescu Buna ziua , Am marea rugaminte de a a ma ajuta in urmatoarea problema: am fost numita pentru efectuarea unei expertize contabile intr-un dosar privind ... (vezi toată discuția)