Am fost amendata pentru neprezentare in instanta. Precizez ca am fost citata telefonic cu 3 zile inainte de termen. Desi nu m am prezentat am depus la dosar o nota explicativa, motivare . Cu toate acestea am fost amendata.
As vrea sa fac cerere de anulare, reducere a amenzii dar nu stiu cui o adresez: -in sensul o fac tot catre Curtea de Apel? (pt ca in cadrul curtii a fost procesul si sentinta. ) sau catre judecatorie/ tribunal ? Procesul , dosarul este la Curyea de Apel si este in materie Penala .
Cat este taxa de timbru judiciar?
Va multumesc!
Cererea de anulare a amenzii judiciare se face catre instanta de judecata care a dispus-o.
Posibil ca motivarea pe care ati depus-o la arhiva sa fi fost atasata la dosar dupa sedinta la termen. De regula, dosarele se ridica de catre grefier de la arhiva cu 5 zile inainte de termenul de judecata.
Anuntarea telefonica de a va prezenta in instanta, doar cu 3 zile inainte de termenul de judecata poate fi un indiciu ca judecatorul s-a uitat prin dosar si dorea niste lamuriri imediate.
Pentru anularea amenzii judiciare va trebui sa aveti motive solide.
Depuneti o cerere de reexaminare a amenzii atasand documentele justificative daca este cazul.
Cererea se adreseaza instantei care v-a amendat, Curtea de Apel daca am inteles bine.
Chiar daca s-a pronuntat sentinta depuneti urgent cererea existand posibilitatea repunerii cauzei pe rol, iar instanta va lua hotararea legala.
ing. Ioan Ciobanu