avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Amenda expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Amenda expert

Am fost amendata pentru neprezentare in instanta. Precizez ca am fost citata telefonic cu 3 zile inainte de termen. Desi nu m am prezentat am depus la dosar o nota explicativa, motivare . Cu toate acestea am fost amendata.
As vrea sa fac cerere de anulare, reducere a amenzii dar nu stiu cui o adresez: -in sensul o fac tot catre Curtea de Apel? (pt ca in cadrul curtii a fost procesul si sentinta. ) sau catre judecatorie/ tribunal ? Procesul , dosarul este la Curyea de Apel si este in materie Penala .
Cat este taxa de timbru judiciar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:51, 26 Decembrie 2018
Cererea de anulare a amenzii judiciare se face catre instanta de judecata care a dispus-o.
Posibil ca motivarea pe care ati depus-o la arhiva sa fi fost atasata la dosar dupa sedinta la termen. De regula, dosarele se ridica de catre grefier de la arhiva cu 5 zile inainte de termenul de judecata.
Anuntarea telefonica de a va prezenta in instanta, doar cu 3 zile inainte de termenul de judecata poate fi un indiciu ca judecatorul s-a uitat prin dosar si dorea niste lamuriri imediate.
Pentru anularea amenzii judiciare va trebui sa aveti motive solide.
Depuneti o cerere de reexaminare a amenzii atasand documentele justificative daca este cazul.
Cererea se adreseaza instantei care v-a amendat, Curtea de Apel daca am inteles bine.
Chiar daca s-a pronuntat sentinta depuneti urgent cererea existand posibilitatea repunerii cauzei pe rol, iar instanta va lua hotararea legala.
ing. Ioan Ciobanu
Cererea de reexaminare amenda este același lucru cu cererea de anulare sau reducere ?
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Suna mai frumos - reexaminare amenda judiciara.
Mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare? eusaisapte eusaisapte exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare? (vezi toată discuția)
Contestare amenda judiciara mfe126love mfe126love Buna Ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi spuneti in baza carei lege pot deschide un dosar de contestarea unei ameni judiciare primita pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la exceptia inadmisibilitatii apelului cezarad cezarad Va supun atentiei o speta. Un avocat este amendat de catre Judecatorie cu o suma sa zicem de 1500 lei. Acesta face cerere de reexaminare prin care solicita ... (vezi toată discuția)