avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am apartament dar nu CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am apartament dar nu CF

De mai mult de un an mi-am cumparat un apartament. De atunci dezvoltatorul tot trage timpul si zice ca inca nu putem merge la notar sa facem cartea funciara. De fiecare data cand il intreb zice ca peste 1-2 luni.

Blocul este gata de 1,5 ani iar unii din bloc au primit deja CF-ul (luna trecuta). Cat timp sa mai astept? Sa apelez la un avocat? Ce pot sa fac? Am platit cash de un an. Pana acum am doar un ante-contract.

Are voie sa traga timpul atat de mult?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:29, 15 Septembrie 2010
CF nu este emisa de notar
Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara este autoritatea care elibereaza CF
Solicitati oficial dezvoltatorului sa va puna la dispozitie CF daca nu notificati cu mandat de confirmare si termen concret obligatia de a va pune la dispozitie CF
Daca unii dintre cumparatori au primit CF-ul, inseamna ca imobilul a fost intabulat pe numele dezvoltatorului (si, prin urmare, fiecare apartament din imobil), ceea ce va permite sa introduceti o actiune in instanta daca dezvoltatorul refuza incheierea contractului. Instanta va pronunta o hotarare care tine loc de contract.

ynocentta a scris:

CF nu este emisa de notar
Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara este autoritatea care elibereaza CF
Solicitati oficial dezvoltatorului sa va puna la dispozitie CF daca nu notificati cu mandat de confirmare si termen concret obligatia de a va pune la dispozitie CF

Ma refer la faptul ca imobilul nu este inca pe numele meu. Solicitarea oficiala se face cu un avocat? Sau cum notific cu mandat de confimare?

Care este cea mai simpla solutie?
Multumesc mult.
Notificati dezvoltatorul,cu termen precis in care sa va inmaneze si dvs CF
In caz de refuz,solutionarea poate fi realizata numai in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans dat pt. antecontract vinzare-cumparare apart.nou sofrana sofrana In luna iulie 2008 am dat un avans pt. un apartament nou,in faza de proiect.S-a incheiat antecontract la notar,termenul de predare era 1 noiembrie 2009,in caz ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)
Achiziționare imobil nou Anabratu Anabratu Bună ziua, doresc sa cumpăr un apartament intr-un bloc nou, nefinalizat. Dezvoltatorul îmi solicita toți bani, iar contractul de vanzare-cumpărare sa-l ... (vezi toată discuția)