avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata in invatamant
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata in invatamant

Buna ziua ! O scurta problema : o persoana care lucreaza in invatamant (femeie) a depus cererea de pensionare anticipata in ianuarie 2010 ... i-a sosit decizia de la Inspectoratul Scolar cum ca i-a fost aprobata pensionarea anticipata (decizia este datata 01.02.2010) cu 01.09.2010 ... s-a inceput intocmirea dosarului de pensie (adeverinte din toate locurile unde a profesat), urmand ca la incheierea anului scolar sa fie depus (dosarul) la pensii pentru stabilirea pensiei. Intrebarea mea : este afectata decizia de pensionare anticipata de noua "inghetare" a pensionarilor anticipata ce va intra in vigoare de la 01.06.2010 ? .. Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:45, 24 Mai 2010
decizia de pensionare poarta data la care s-a depus dosarul de pensioanre.
consider ca da va fi afectata, intrucat deabia la sf anului scolar dosarul de pensionare va fi depus, decizia de aprobare este doar o masura prealabila introducerii dosarului de pensionare.
am inteles ... dar, din cate am auzit, in invatamant functioneaza un pic diferit treaba ... din momentul in care i-a fost aprobata pensionarea de catre Inspectorat, postul a fost declarat vacant ... oricine putandu-se angaja pe el ... nu cunosc exact procedura specifica ... deci, daca nu i se va aproba pensionarea anticipata si pe postul ei va fi repartizat altcineva, ce se va intampla cu femeia respectiva ? ... mi se pare un pic complicata situatia ... multumesc !
Baiony a scris:
O scurta problema : o persoana care lucreaza in invatamant (femeie) a depus cererea de pensionare anticipata in ianuarie 2010 ...

Unde a depus cererea pentru acordarea pensiei anticipate partiale?
i-a sosit decizia de la Inspectoratul Scolar cum ca i-a fost aprobata pensionarea anticipata (decizia este datata 01.02.2010) cu 01.09.2010 ...

Inspectoratul emite o adeverinta, absolut necesara pentru obtinerea unei categorii de pensie.
s-a inceput intocmirea dosarului de pensie (adeverinte din toate locurile unde a profesat), urmand ca la incheierea anului scolar sa fie depus (dosarul) la pensii pentru stabilirea pensiei. Intrebarea mea : este afectata decizia de pensionare anticipata de noua "inghetare" a pensionarilor anticipata ce va intra in vigoare de la 01.06.2010 ? ..

Deci cererea impreuna cu dosarul inca n-au fost depuse la casa de pensii si in mod probabil ca de la 01.06.2010 aceste cereri nu vor mai fi primite (sau vor fi primite, vor fi emise deciziile de pensie dar nu vor fi puse in plata, circula si aceasta varianta).

Unica solutie este sa nu mai depuna cererea la casa de pensii, desigur in functie de ceea ce va hotara guvernul saptamana aceasta in legatura cu acordarea pensiilor anticipate / anticipate partiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii anticipate stefma stefma daca am depus dosar de pensionare anticipata si nu am inca decizia exista riscul sa nu mai vina ? Ce inseamna in contextul actual inghetarea pensiilor ... (vezi toată discuția)
Pensionare cadru didactic Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Un cadru didactic indeplineste varsta standard de pensionare in noiembrie(in timpul anului scolar). Doreste sa depuna dosarul pentru pensie si in ... (vezi toată discuția)
La dosarul de pensie se mai pot depune acte si dupa emiterea deciziei? matiuta_4u@yahoo.com matiuta_4u@yahoo.com va rog sa ma lamuriti, la dosarul de pensionare anticipata partial nu se mai pot depune acte si dupa emiterea deciziei? Eu am depus mai tarziu adeverinta de la ... (vezi toată discuția)