avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA servicii Turcia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA servicii Turcia

Sunt Intrepr.individ. cu obiect de activ. "SERVICII" inregistrat in scopuri de TVA si stiu ca locul prestarii serviciului se considera a fi la client. Pt.un client din Franta fac factura fara TVA. Pt. un client din Turcia este la fel? ma deruteaza faptul ca acest client nu este di UE.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 08:10, 22 Mai 2010
mai vreau niste lamuriri: in exceptie se spune "servicii constand in lucrari asupra bunurilor mobile corporale si evaluari ale bunurilor mobile corporale".
Piesele furnizate de turc se considera bunurilor mobile corporale?
Daca da, conteaza ale cui sunt aceste bunuri mobile corporale? pt.ca in momentul in care eu le analizez ele sunt ale clientului (Dacia), fiind deja cumparate de acesta.
piesele sunt bunuri mobile corporale.
nu conteaza ale cui sunt bunurile, conteaza cui prestati serviciul, deci cui il facturati.

coform prevederilor legale susmentionate, va sfatuiesc sa facturati cu tva.
dvs. procedati cum doriti. va doresc mult succes!
Subscriu la cele spuse de @danike: trebuie facturat cu TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli plata tva cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Am un client turc, caruia i-am facut factura in euro cu TVA. Care este termenul pt. plata TVA la stat? Cu ce document se face plata? Valoarea TVA ... (vezi toată discuția)
Fc fara tva augura augura Agent ec.roman,platitor de tva presteaza servicii de remorcare barje pe dunare si canal dunare- marea neagra , barje care apartin agenti ec din ue si din afara ... (vezi toată discuția)
Tva din 2010 camicami camicami ce inseamna ca TVA se va aplica in locul in care este stabilit clientul? incepand cu 01.ian.2010 Cum intocmeste factura,din punct de vedere TVA o societate ... (vezi toată discuția)