Buna seara , revin cu alta intrebare .
Se pare ca colaboratori seriosi , ajung din diverse motive neseriosi .Asa am patit acum cand am un prim BO refuzat ptr fonduri insuficiente. Problema e ca mai am inca 4 BO de la aceeasi firma (cate 1 pe luna) .
Ce sa fac, sa astept ptr celalalteBO si sa vad ce se intampla ?
Sa il actionez in instanta ? Daca da ....cum se procedeaza cu aceste BO-refuzate , au un altfel de regim , cum ii dau in judecata ?
Exista un termen limita pana cand trebuie initiata actiunea in instanta (vis-a-vis de data BO refuzat)
Sa cer alt bilet de la firma debitoare , desi nu cred ca il voi primi.
Am pus intrebari de-a valma , scuzati-ma, sunt disperat ptr ca acesti bani care ii asteptam spre incasare reprezentau rata mea la banca...deci ajung si eu neserios fata de altii si ma ingrozeste gandul ca mai am inca 4 luni de asteptat pana la incasarea ultimului BO (daca il incasez)
Va multumesc mult de tot.
O mentiune , firma cu probleme a depus la tribunal dosarul cu privire la concordat preventiv ...ptr care mi-au cerut vot favorabil . Nu le-am dat asa ceva .Nu stiu ce contine acel concordat preventiv.
subectul asta l am mai discutat.. e dreptul dvs sa vedeti ce contine concordatul in cauza si sa va inscrieti cu cele 4 bilete la ordin la masa creditorilor
Buna ziua , dl avocat.Stiu ca am discutat despre concordat , si ca mi-ati pus de atunci in vedere ca nu se stie daca imi voi recupera banii.
Acum , este o certitudine ca cel putin un BO (celalalte 4 nefiind inca scadente) nu il pot incasa.
Intrebarile erau putin diferite , insa , de aceasta data.
Nu stiu procedura prin care ma inscriu la masa creditorilor .
Daca exista un termen limita ptr a initia o astfel de actiune.
Ce fac cu restul BO care nu sunt scadente , trebuie neaparat sa astept data scadentei lor ?
Am citit pe acest forum ca aceste BO sunt considerate titluri executorii si pot apela la un executor . Nu stiu daca am inteles bine , dar unde se face acest lucru in orasul meu sau al firmei debitoare ?
In speranta , ca ma intelegeti si poate gasiti ragaz ptr un raspuns , va multumesc .
Revin , am gasit un model de cerere ptr investirea BO ca titlu executoriu dar nu stiu cat de actuale mai sunt art. din lege . Va citez mai jos un paragraf (dintr-un raspuns datat 2009) si poate imi confirmati daca le pot mentiona si eu in cererea care intentionez sa o fac.
Daca sunt modificari , mi le puteti spune ?
".........Fata de aceste imprejurari, noi intelegem sa ne prevalam de dispozitiile art.106 coroborat cu art. 61 din Legea Cambiei si Biletului la Ordin nr. 58/1934, modificata, care confera acestui titlu comercial de valoare caracterul de titlu executoriu pentru capital si accesorii.
Pentru aceste considerente, va solicitam in baza art 376 alin 1 din codul de procedura civila, sa admiteti cererea noastra si sa dispuneti investirea biletului la ordin cu formula executorie prevazuta de art 269 cod de procedura civila, pentru ca in temeiul art. 371 (1) cod de procedura civila , sa procedam la executarea silita a creantei noastre impotriva societatii tragatoare. "
Termen
gabitzaalex
Buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca exista un termen limita in ceea ce priveste cererea de investire a unui bilet refuzat.
am un bo refuzat din 31 iulie ... (vezi toată discuția)