avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BO refuzat la plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BO refuzat la plata

Buna ziua,
Am facut un contract cu o firma, am vandut marfa cu acte si totul in regula am primit un bilet la ordin (BO) cu scadenta la 90 zile, adica la inceputul lunii septembrie 2017. Am dus BO la banca unde a fost refuzat total din lipsa de disponibil. Acum nu mai imi raspunde nimeni la mesaje, mail, telefoane. Am inteles ca in 27.07.2017 Tribunalul Galati (firma are sediul social in Galati) a admis intrarea in concordat preventiv a firmei. Ma pot duce cu BO la executorul judecatoresc ? Sau sa il dau in judecata pe ordonanta de plata? Sau ce imi recomandati sa fac mai departe. Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsuri cat mai detaliate. Multumesc frumos de ajutor si suport..
Cel mai recent răspuns: iuliandanescu , utilizator 16:12, 6 Septembrie 2017
Biletul la ordin este titlu executoriu, va puteti adresa unui executor judecatoresc.
in acelasi timp fapta poate sa reprezinte infractiune, depinde de situatia concreta.
Multumesc de raspuns. Exista un termen pana la care ma pot adresa executorului judecatoresc. Daca scadenta a fost in data de 01.09.2017 pana cand ma pot duce la executor si ce documente sunt necesare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin luate in garantie Geanina_C Geanina_C Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: societateala care lucrez, in urma incheierii unui contract de livrare marfa, a luat in garantie doua ... (vezi toată discuția)
B.o refuzat , mai am inca 4 de la aceeasi firma "serioasa" discover discover Buna seara , revin cu alta intrebare . Se pare ca colaboratori seriosi , ajung din diverse motive neseriosi .Asa am patit acum cand am un prim BO refuzat ptr ... (vezi toată discuția)
Cec sau bo la vedere pneuros pneuros Poate ca un instrument de plata in acest caz bilet la ordin emis la vedere si refuzat la depunere, in termenul de depunere de un an, sa fie considerat la fel ... (vezi toată discuția)