avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

daca am 32 de ore suplimentare si mai am si o zi de sarbatoare legala ce pot sa primesc in plata? adica poate sa mi le plateasca pe toate?
Cel mai recent răspuns: Pupicia , utilizator 09:46, 21 Mai 2010
Munca suplientara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acesteia, daca nu se poate acorda zile liebre se adauga la salariu un spor ce nu poate fi mai mic de 75%, adica ar trebui sa va plateasca cu cel putin 75% mai mult decat o ora obisnuita.

Pt ziua de sarbatoare legala se acorda zi libera platita, daca nu se acorda se adauga un spor la salariu ce nu poate fi mai mic de 100%.

Deci trebuie sa va plateasca tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare vera58 vera58 Buna ziua! Se intampla ceva foarte ciudat la sotul meu la serviciu. A avut ore suplimentare si aproximativ doua luni de concediu fara plata , partial ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare muncesc muncesc Buna ziua! Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - acordate dupa termenul de 30 de zile sindicalistul sindicalistul angajatul presteaza ore suplimentare pe care angajatorul nu le compenseaza cu zile libere in termenul legal de 30 de zile. Dupa acest termen(30 zile) ... (vezi toată discuția)