avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dreptur asupra resurselor naturale (gaz metan)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dreptur asupra resurselor naturale (gaz metan)

Buna ziua

Asi dori sa am informati in legatura cu legislatia asupra resurselor naturale.
Am un teren privat in vecinatate exista fintina de gaz metan, in cazul in care se face foraj pe terenul meu si se gaseste gaz ce drepturi am?
Va multumesc anticipat
Rizou
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 17:57, 21 Mai 2010
rrizou a scris:
Asi dori sa am informati in legatura cu legislatia asupra resurselor naturale.
Am un teren privat in vecinatate exista fintina de gaz metan, in cazul in care se face foraj pe terenul meu si se gaseste gaz ce drepturi am?

Buna ziua,
Constitutia Romaniei:
Art. 136
(1) Proprietatea este publică sau privată.
(2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale.
(3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.
(4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.
(5) Proprietatea privată este inviolabilă, în condiţiile legii organice.

Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile la bogatia subsolului aandreyy aandreyy pe terenul meu se afla o sonda, care dupa un mic calcul productia anuala valoreaza destul de mult; pot avea drept la un cuantum din valoarea productiei de ... (vezi toată discuția)
Delimitare domeniu public sau privat? celentana26 celentana26 Buna! Am rugamintea de a ma lumina si pe mine cineva care sunt criteriile prin care bunurile de utilitate publica sunt din domeniul public sau privat? Care ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune... de la sine mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Bunica mea a detinut, cu acte, o proprietate mai bine de 30 de ani, in judetul Valcea. Inca de la inceput, si-a intins ... (vezi toată discuția)