buna ziua,
pentru dezbaterea unei succesiuni prin tribunal,crezand ca este mai" ieftin" am platit taxa 3% ,avocata spunandu-ne ca vom o vom recupera cand primim sentinta.Nu au fost probleme , in sensul ca fratii mamei au semnat .Sentinta a fost definitiva dar nu si irevocabila, avocata spunand ca nu mai recuperam taxa pentru ca trebuie trecut si cuvantul IREVOCABIL.A cui este vina ca nu a fost trecut si irevocabil?Mama a primit citatie sa se prezinte pentru restituire taxa timbru,dar avocata spune ca dupa ce ridica banii ii depune din nou ca in 3 zile sa ni se elibereze sentinta definitiva si irevocabila,altfel nu este valabila.Chiar nu mai recuperam taxa insemnand 1200 ron?
MULTUMIRI ANTICIPATE!
Taxele de timbru se restituie in conditiile legii, in cazuri anume prevazute de art. 23 din Legea taxelor de timbru. In cazul dvs., intelegem ca partile in litigiu au ajuns la o intelegere, caz in care taxa de timbru se restituie in intregime.
Probabil ca avocatul dvs s-a referit la taxa privind legalizarea hotararii sau investirea ei cu formula executorie (depinde de tipul hotararii).
buna seara,
multumesc foarte mult pt raspuns.Din cate am citit taxele pt legalizare sau investire inseamna 2+4 ron si timbre de 0.15 ron, de ce imi spune ca trebuie sa platesc acei 3%?
Ce trebuie sa fac?
danyela78
buna ziua
divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta
MihaDrag
buna seara .Am si eu o intrebare legata de sentinta data de tribunal care trebuie investita daca ma exprim corect in definitiva si irevocabila .Suntem o ... (vezi toată discuția)