Noul cod fiscal din 05.2010 permite firmei debitoare X , ca inainte de insolventa sa vanda firma unei alte firme cu datorii din tara sau unei firme offshore cu datorii ( isi vinde activele - imobiliare , masini pe baza de factura si marfa din stoc pe baza de bonuri de casa de marcat iar banii obtinuti ii scoate din firma respectiv emite factura de prestari servicii cu anexe pt. acoperire financiara , catre o alta firma cu datorii din tara sau offshore , de la care nu primeste nici un ban inainte de insolventa ) si astfel scapa de debite ?!
nu stiu daca aceasta procedura este o noutate. inainte de insolventa si in momentul de fata se poate proceda in acelasi fel. daca este o vanzare fictiva aceasta poate fi atacata in instanta mergandu-se pana la atragerea raspunderii patrimoniale personale a administorului, raspundere care am inteles ca va fi mai bine legiferata cat de curand. sa mai vedem insa si alte pareri.
lichidatorul poate verifica si solicita jud sindic anularea oricaror tranzactii din ultimii 3 ani care sunt facute un frauda creditorilor adica au drept efect reducerea activului firmei sau chiar insolventa acesteia. In consecinta, aveti nevoie de 2 elemente care sa va ajute in tranzactiile imaginate de catre dvs: preturile pentru care s-au vindut bunurile / prestat serviciile sa fie preturi de piata si sa existe dovada tranzactionarii sumelor de bani. In plus, la prestarile de servicii sa existe dovada executarii contractelor altfel se poate solicita rezilierea acestuia si returnarea sumelor platite.
daca nu se va recupera nimic, se poate atrage raspunderea admin sau a organelor de conducere ale companiei aflate in insolventa.
Oricum, aveti grija cum formulati contractele, in special cele cu offshoruri - aveti nevoie de avocati cu experienta in contracte cit mai complexe care sa poata fi greu reziliate in instanta.
Offshore
animis
Doresc sa aflu mai multe informatii despre offshore dar nu prea stiu unde sa caut. Am gasit in special informatii despre cum se infiinteaza un offshore. Ma ... (vezi toată discuția)