avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Buna ziua.

Sunt in preaviz de 15 zile conform contractului individual de munca semnat cu angajatorul.
Pe langa acest contract de munca am mai semnat si un act aditional prin care se specifica comisioanele pe care trebuie sa le incasez in urma contractelor semnate, pe langa partea fixa. Aceste comisioane imi sunt platite ca si prime lunare, fiind inregistrate pe statul de plata. Intrebarea mea este: angajatorul este obligat sa imi plateasca comisioanele neincasate pana in prezent, chiar daca sunt in preaviz? Daca angajatorul renunta la preaviz, inseamna ca nu mai este obligat sa imi achite comisioanele? va multumesc pentru raspunsuri. URGENT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 21 Mai 2010
toate obligatiile legale si contractuale ale angajatorului trebuie platite, chiar si dupa incetarea raporturilor de munca (terminarea preavizului).
daca nu se platesc de buna voie, singura varianta ramane cea judecatoreasca.
Va multumesc pentru raspuns. Daca imi permiteti mai am o intrebare: Am semnat cu o alta companie un acord de colaborare prin care se specifica ca incepand cu 14 iunie 2010 voi fi angajat al acesteia. Contractul de munca mi s-a comunicat ca se va semnat la data inceperii activitatii, in cazul de fata 14 iunie 2010. Din cate am citit eu contractul de munca trebuie inregistrat inainte de inceperea efectiva a activitatii. Daca data de incepere a activitatii coincide cu data semnarii contractului, este legal? Multumesc.
Nu este corect, contractul de munca trebuie semnat cel tarziu cu 1 zi inainte de inceperea activitatii, pentru a pute fi inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor. Termenul de depunere al contractului la ITM este de 20 de zile de la data perfectarii actelor
nu e nici o problema daca se semneaza contractul in chiar ziua inceperii muncii.
Trebuie sa aveti semnat contractul anterior inceperii activitatii dvs cu cel putin 1 zi inainte, si introdus in programul de salarii Revisal si depus la ITM tot in aceeasi zi, urmand ca nr de inregistrare pe contract sa-l primiti in maxim 20 zile de la data angajarii dvs.

Alte discuții în legătură

Contract cu timp partial danavm danavm Buna, Am cateva intrebari legate de noul meu contract de munca si nu am foarte multa experienta pe partea legala, asa ca as aprecia orice sfat si sugestie. ... (vezi toată discuția)
Contract pe zilele din urma Ramoon Ramoon buna seara! revin cu o intrebare: se poate face contract de munca pe zilele din urma? adica sa mi se faca contract din 01.06 daca deocamdata nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. soțul meu și a schimbat recent locul de munca și ... musatanamaria musatanamaria Buna ziua. Soțul meu și a schimbat recent locul de munca și de o săptămâna lucrează fără sa fii semnat vreun contract de munca , cu toate acestea ... (vezi toată discuția)