avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Soțul meu și a schimbat recent locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Soțul meu și a schimbat recent locul de munca și ...

Buna ziua. Soțul meu și a schimbat recent locul de munca și de o săptămâna lucrează fără sa fii semnat vreun contract de munca , cu toate acestea angajatorul i a spus ca ii merge cartea de munca și ca urmează sa i aducă și contractul. Ce părere aveți? Din câte știam eu nu poți fi luat in evidentă la Itm fără contract. Țin sa Menționez ca soțul a anunțat cu 2 săptămâni înainte data la care ar putea începe activitatea, in aceste 2 săptămâni stand in preaviz la anteriorul loc de munca, așadar cred ca ar fi avut timp sa i întocmească contractul , având chiar și buletinul acestuia.
Cel mai recent răspuns: musatanamaria , utilizator 18:28, 9 Martie 2021
Atenție! Fara contract semnat nu poate fi inregistrat la ITM
Art. 16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
....

Sesizati ITM-ul.
Va multumesc pentru răspunsuri ! O seara frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu ... Mary.... Mary.... Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu vrea sa mi l dea... Ce pot face in cazu acesta, deoarece apar ca angajatq la firma lui. de anu ... (vezi toată discuția)
Nesemnare contract de munca Bratu mioara Bratu mioara Buna ziua am si eu o problema sefa unde lucrez spune ca mi a facut contract onlaine fara ca eu sa semnez esteposibil asa ceva (vezi toată discuția)
Dreptul muncii ridhima ridhima buna ziua am lucrat o saptamana la o firma , si cand i-am dat patronului mesaj sa imi dea banii pt zilele lucrate mi-a spus ca ii lipseste un stick cu niste ... (vezi toată discuția)